Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Graviditet

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære M.

Mange tak for dit brev, hvor du spørger, om du kan være blevet gravid. Jeg tænker, at ud fra det du beskriver i dit brev, er der mulighed for at du kan være blevet gravid, men jeg tænker, at det nok er usandsynligt. Der kan nemlig godt være levende sædceller i præspermen, så når man har ubeskyttet sex er der en risiko for graviditet - også selvom man passer på...
 
Jeg kan ikke helt forstå på dit brev, hvornår længe det er siden, at I havde sex? To dage eller 14 dage siden? Hvis det var efter du havde haft din ægløsning (ca. midt mellem to menstruationer), så kan det være en mulighed, at du kan være blevet gravid, selvom der kun er tale om at han har haft en lille sædafgang i dig. Hvis det var lige efter du havde din menstruation sidste gang, er det nok ret usandsynligt, at du er gravid. 

Det der også kan gøre det svært at vurdere er, hvis dine menstruationer ikke er helt regelmæssige - måske skyldes din lidt oppustede mave, at du står lige for at skulle have din menstruation eller ægløsning? Som regel er oppustet mave ikke det første graviditetstegn.

Hvis du er i tvivl, tænker jeg dog, at det nemmeste for dig vil være at anskaffe dig en graviditets test. Du kan købe dem i dagligvareforretninger eller på apotektet. Hvis du er gravid, skal du til lægen og undersøges, og du og dine forældre skal tage stilling til, om du skal have en abort. 

Du skriver, at dig og din kæreste i lang tid har brugt kondom, og det har fungeret fint for jer. På det sidste har I dog ikke brugt brugt kondom, da I har været for dovne til at købe dem. Hvor er det godt, at du er ærlig omkring, at det er det der sker for jer. Jeg tænker dog, at det nok også ville være lidt besværligt, hvis en af jer går rungt med en kønssygdom og smitter den anden, så I begge to skal i behandling for det.

Måske skal I overveje en anden præventionsform, hvis I synes I kender hinanden godt nok til det - p-piller måske? Det kan du få ved hvilken som helst læge, uden at dine forældre skal involvereres i det - hvis du ikke ønsker det.

Hvis du har brug for at tale med en voksen, er du velkommen til at kontakte BørneTelefonen på tel. 116 111, eller skrive ind på UngeChatten. 

Kærlig hilsen BørenBrevkassen
 

Er du bange for at du er blevet gravid? Få gode råd her

Hvis du har haft ubeskyttet sex og er bange for, om du måske er gravid, kan det være, du har spørgsmål som: Hvordan ved jeg, om jeg er gravid? Hvornår kan jeg tage en graviditetstest? Har lægen tavshedspligt? Kan jeg tage en fortrydelsespille?

 

Her på siden kan du få hjælp ved at prøve guiden, læse gode råd eller breve fra andre unge. Du kan også se, hvilke rettigheder du har, hvis du skal tale med din læge.

Graviditet Andre der hjælper

Klinkker for prævention og sexsygdomme

Rådgivning og undersøgelse - prævention, graviditet og sexsygdomme
Læs mere

Mødrehjælpen

Rådgivning vedr. uønsket eller planlagt graviditet og til unge forældre
Læs mere

Sexlinien

Rådgivning og information om krop, seksualitet, sex, grænser og køn (15-25 år)
Læs mere

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat