Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Graviditet

Jeg er 15 år,

jeg går på en katolsk skole.

Jeg har været i seng med min kæreste (som også er 15). Vi har samleje hver anden dag og igår brugt vi ikke kondom.

Mit problem er idag i idræt skulle vi stå på hovedet, og jeg har hørt at det kan gøre en gravid.

Kan jeg være gravid???

Pige, 15 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 15 år.

Tak for dit brev til BørneBrevkassen, jeg kan godt forstå dig, hvis du er kommet til at spekulere over om du kan være gravid.

Du kan ikke blive gravid af, at du står på hovedet. Det er heller ikke muligt, at blive gravid af at dyrke al mulig anden sport. Alligevel har jeg en ide om, hvorfor du bliver bekymret i forhold til, at I skulle stå på hovedet.

Har det mon noget at gøre med, at du og din kæreste have sex dagen før uden at I beskyttede jer? Jeg tænker på, om du måske mener at noget af sæden hvis din kæreste havde udløsning, kan komme længere op i dig? Måske er mine spekulationer korrekte måske ikke. Men igen, du bliver ikke mere eller mindre gravid af at stå på hovedet.

Jeg er glad for, at du skriver, at I normalt bruger kondom, da det også beskytter jer begge imod kønssygdomme og netop sikrer, du ikke kan blive gravid. Selv om det kun er en gang i ikke beskyttede jer, kan du desværre godt risikere at blive gravid af denne ene gang. Kan det være en ide for jer, at I køber en graviditetstest i en dagligvare butik, sådan at I er på den sikre side?

Sådanne tests er ikke så dyre, og der ligger en god forklaring indeni på, hvordan den udføres.

Ud fra den tvivl du beskriver, tænker jeg på om du kender den hjemmeside der hedder

www.sexlinien.dk

? På den side er der ligesom hos Børns Vilkår en brevkasse, hvor børn og unge kan skrive ind. Der er desuden en masse anden info omkring sex og forhold, mon det er noget for dig at se på den side?

Måske har mit svar sat nogle tanker i gang hos dig. Hvis det forholder sig sådan, er du altid meget velkommen til, at ringe til BørneTelefonen på 116 111 og tale med en rådgiver.

Mange Kærlige hilsner

BørneTelefonen.

Er du bange for at du er blevet gravid? Få gode råd her

Hvis du har haft ubeskyttet sex og er bange for, om du måske er gravid, kan det være, du har spørgsmål som: Hvordan ved jeg, om jeg er gravid? Hvornår kan jeg tage en graviditetstest? Har lægen tavshedspligt? Kan jeg tage en fortrydelsespille?

 

Her på siden kan du få hjælp ved at prøve guiden, læse gode råd eller breve fra andre unge. Du kan også se, hvilke rettigheder du har, hvis du skal tale med din læge.

Graviditet Andre der hjælper

Klinkker for prævention og sexsygdomme

Rådgivning og undersøgelse - prævention, graviditet og sexsygdomme
Læs mere

Mødrehjælpen

Rådgivning vedr. uønsket eller planlagt graviditet og til unge forældre
Læs mere

Sexlinien

Rådgivning og information om krop, seksualitet, sex, grænser og køn (15-25 år)
Læs mere

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat