Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

graviditet

Hej, jeg er en 14 årig dreng, som har en kæreste på min alder. en dag da vi havde samleje, sprang kondomen, og havde ikke set det, så jeg er kommet til at gøre hende gravid, men hvordan skal jeg sige det til mine forældre?

Dreng, 14 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 14
Tak for dit brev. Du spørger hvordan du skal få sagt til dine forældre, at din kæreste er blevet gravid..? Jeg kan godt forstå, at det er en stor ting at skulle fortælle dine forældre, og at du er usikker på hvordan du skal gøre det. 
Du fortæller ikke, om I har tænkt jer, at din kæreste vil have en abort..? Måske er I ikke afklarede omkring det..? Du fortæller heller ikke, om din kæreste har snakket med sin forældre eller andre voksne om det..? 
Jeg synes, det er rigtig godt, at du skriver til os for at få råd, da jeg som sagt godt kan forstå, at det er en svær ting at stå med som 14 årige. I øvrigt er det også sådan, at lægerne vil have pligt til at underrette hendes forældre, så det er nok bedre, selv at få det sagt... Derfor vil jeg meget anbefale, at I snarest snakker med nogle voksne om det, da I ikke skal stå alene med det, (hvis det er det I gør).
Derudover skal I være opmærksomme på at tidsgrænsen grænsen for, hvornår man kan få abort er 12. graviditetsuge, så hvis din kæreste ikke har været hos lægen endnu, vil jeg anbefale, at hun (sammen med dig) snarest kontakter sin læge. Hun kan finde telefonnummeret på hendes sygesikringsbevis.
Men tilbage til hvordan du skal få det fortalt til dine forældre..? 
Uanset hvor I er med det, om I beholder barnet eller om din kæreste skal have abort, tænker jeg, at det vil være rigtig vigtigt for dig, at dine forældre snart får det at vide. Det er en stor ting at gå alene med, og jeg kan forestille mig at det fylder meget i dig. Måske frygter du, at de bliver vrede? Men jeg tænker jo, at I faktisk har været rigtig fornuftige og har forsøgt at passe på uønsket graviditet. Så mon ikke det ville være en god ide at fokusere på at kondomet sprang, og at I simpelthen var smadder uheldige..?
Du kunne f.eks. vise dine forældre dit brev og mit svar, hvis det er svært for dig at sige det direkte..? Du kan også først snakke med en voksen som du har tillid til og bede vedkommende om at hjælpe dig med at snakke med dine forældre. Hvis du ikke kender sådan en voksen, må du også meget gerne ringe til BørneTelefonen først på 116 111 og snakke med en rådgiver. Her kan du fortælle lidt mere om, hvor I er med det, om I har sagt det til andre, osv. og rådgiveren vil kunne hjælpe dig mere præcist med, hvad du kan sige. 
Kærlig hilsen BørneBrevkassen

Er du bange for at du er blevet gravid? Få gode råd her

Hvis du har haft ubeskyttet sex og er bange for, om du måske er gravid, kan det være, du har spørgsmål som: Hvordan ved jeg, om jeg er gravid? Hvornår kan jeg tage en graviditetstest? Har lægen tavshedspligt? Kan jeg tage en fortrydelsespille?

 

Her på siden kan du få hjælp ved at prøve guiden, læse gode råd eller breve fra andre unge. Du kan også se, hvilke rettigheder du har, hvis du skal tale med din læge.

Graviditet Andre der hjælper

Klinkker for prævention og sexsygdomme

Rådgivning og undersøgelse - prævention, graviditet og sexsygdomme
Læs mere

Mødrehjælpen

Rådgivning vedr. uønsket eller planlagt graviditet og til unge forældre
Læs mere

Sexlinien

Rådgivning og information om krop, seksualitet, sex, grænser og køn (15-25 år)
Læs mere

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat