Brev

Graviditet

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 16 år,

Tak for dit brev, som beskriver, hvor nervøs du er for at være blevet gravid. Jeg forstår godt, at du tænker meget på det og mærker efter de forandringer, der er med din krop. Det er rigtig godt, at du tør mærke efter, hvad der sker med din krop, undres over din menstruation er udeblevet og ønsker hjælp til om muligheden for at du kan være blevet gravid er tilstede.

Først vil jeg sige til dig, at det var flot, at du holdt fast i, at du ikke ønskede at gå i seng med ham, når det var det, du følte. Du bestemmer over din krop og det er altid ok at sige fra. Du har ret i, at det er meget, meget sjældent, man bliver gravid af ikke at have fuldbyrdet sex, men det kan ske, hvis der har været sæd på fingeren eller pikhovedet og man er uheldig, men igen det er meget sjældent.

Det helt rigtige for dig, vil være at få lavet en graviditetstest. Sådan en kan du købe på apoteket eller i supermarked. Du kan læse, hvordan du skal gøre på pakken, det er ikke spor svært. Det bedste ville være, hvis du kunne samle mod og gå til læge og få lavet en graviditetstest der, også fordi du har ondt i din ryg, og din menstruation er udeblevet. Det kan være, at der en forklaring på det, som lægen kan give dig uden, at du behøver være gravid.

Mange piger oplever, at hvis de er bange for at være blevet gravide, så begynder kroppen at opføre sig, som om den er gravid uden at være det. Man kan opleve - som dig - at ens menstruation udebliver, at man får brystspændinger, osv. alt sammen noget, som man også kan opleve, når man er gravid.

Jeg håber, du kan bruge svaret. Du kan altid ringe til BørneTelefonen 116 111, hvor der sidder voksne klar til at snakke med dig.

Mange hilsner fra BørneTelefonen

Er du bange for at du er blevet gravid? Få gode råd her

Hvis du har haft ubeskyttet sex og er bange for, om du måske er gravid, kan det være, du har spørgsmål som: Hvordan ved jeg, om jeg er gravid? Hvornår kan jeg tage en graviditetstest? Hvad er chancen for, jeg er gravid? Har lægen tavshedspligt? Kan jeg tage en fortrydelsespille?

Det kan også være du efterfølgende får tanker som: Hvilken prævention er bedst? Hvordan fortæller jeg det til ham, jeg har været sammen med?

Her på siden kan du få hjælp ved at prøve guiden, læse gode råd eller breve fra andre børn. Du kan også se, hvilke rettigheder du har, hvis du skal tale med din læge.

Guide
Er du i tvivl, om du kan være blevet gravid? Klik igennem guiden og få svar på det, du er usikker på.

Kan du være blevet gravid?

Er du bange for, at du kan være blevet gravid? Start med at svare på spørgsmålene. Så har vi nogle forslag til, hvad du kan gøre.

Graviditet Andre der hjælper

Klinkker for prævention og sexsygdomme

Rådgivning og undersøgelse - prævention, graviditet og sexsygdomme
Læs mere

Mødrehjælpen

Rådgivning vedr. uønsket eller planlagt graviditet og til unge forældre
Læs mere

Sexlinien

Rådgivning og information om krop, seksualitet, sex, grænser og køn (15-25 år)
Læs mere
Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat