Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Graviditet

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14.

Mange tak for dit brev og tillykke med at du har en kæreste, som du har det godt med. Du har flere spørgsmål som jeg vil forsøge at besvare. 
For det første spørger du, om det er normalt, at du ikke kan få orgasme. Jeg tænker, at er helt normalt, at piger i din alder har svært ved at få orgasme. Mange kvinder oplever ikke at få orgasme før de kommer op i tyverne, og nogle oplever det aldrig. For at få orgasme er det vigtigt, at pigen er helt tryg, føler det er rart og tør give helt slip på sig selv. Sexlinien har nogle rigtig gode temasider om onani og orgasme, måske kan du få nogle gode tips der...
  
Du fortæller, at du har været sammen med din kæreste, og I har haft sex flere gange. Desværre har der nogle gange sket noget, så I er endt uden kondom eller kondomet er sprunget. Jeg kan ikke vide det, men gætter på at i de sitautioner, kan det måske være svært at føle sig helt tryg. Det kan være tanker om ikke at være gammel nok til sex og måske nervøsitet for graviditet? 
Derfor tænker jeg, at det er høje krav, du/I stiller til dig/jer selv, hvilket kan være medvirkende til, at det kan være svært at slappe helt af i situationen?

Du fortæller, at din menstruation har været regelmæssig det sidste halve år, og nu er 7 dage forsinket.
Menstruationen kan i din alder i perioder svinge ifht regelmæssigheden, og jeg tænker, at du nok ikke er blevet gravid.
Hvis du fortsat ikke har fået din menstration, når du læser dette svar, vil jeg dog råde dig til at købe en graviditetstest. Du kan købe dem i dagligvareforretninger eller på apoteket. Uanset om du er gravid eller ej, tænker jeg dog, at det du bør overveje at bestille en tid ved din læge, så du kan få noget prævention, der kan passe til dig. Husk dog fortsat at bruge kondom, da det beskytter mod seksuelt overførbare sygdomme som clamydia....

Håber jeg har givet svar på dine spørgsmål, ellers er du velkommen til at kontakte BørneTelefonen på tel. 116 111, eller skrive ind på UngeChatten.

Kærlig hilsen
BørneBrevkassen

Er du bange for at du er blevet gravid? Få gode råd her

Hvis du har haft ubeskyttet sex og er bange for, om du måske er gravid, kan det være, du har spørgsmål som: Hvordan ved jeg, om jeg er gravid? Hvornår kan jeg tage en graviditetstest? Har lægen tavshedspligt? Kan jeg tage en fortrydelsespille?

 

Her på siden kan du få hjælp ved at prøve guiden, læse gode råd eller breve fra andre unge. Du kan også se, hvilke rettigheder du har, hvis du skal tale med din læge.

Graviditet Andre der hjælper

Klinkker for prævention og sexsygdomme

Rådgivning og undersøgelse - prævention, graviditet og sexsygdomme
Læs mere

Mødrehjælpen

Rådgivning vedr. uønsket eller planlagt graviditet og til unge forældre
Læs mere

Sexlinien

Rådgivning og information om krop, seksualitet, sex, grænser og køn (15-25 år)
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat