Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Graviditet!!!

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 15 år, tak for dit brev med overskriften "Graviditet!!!"

Jeg kan forstå, at selv om du har taget mange graviditetstests i det sidste halve år, hvor du og din kæreste har haft sex, og de alle har været negative, er du stadig bange for, om du kan være gravid.

Du skriver, at du føler dig gravid og har ømme bryster. Det første tegn på graviditet er, at menstruationen udebliver - så du skal være opmærksom på det.

Men jeg tror, at det, der ville være bedst for dig, og som ville give dig ro, var at tage til din egen læge og få ham/hende til at tage en graviditetstest. Du vil også her kunne få rådgivning om prævention, herunder om p-piller (du skriver ikke noget om, hvordan du og din kæreste beskytter jer).

Har du evt. med din mor snakket om muligheden for at begynde med p-piller? Hvis det er svært for jer at tale om dette, kan du godt kontakte lægen, uden at dine forældre behøver at vide noget om det.

Måske har du lige brug for at vende det en gang mere med en rådgiver, inden du går videre med det - og så er vi klar på BørneTelefonen (tlf 116 111) til at snakke med dig alle hverdage mellem 11 og 23 og i weekenden mellem 11 og 19. Du behøver ikke fortælle, hvem du er.

Du kan også ringe til Sexlinien på 70 20 22 66, hvor de også er rigtig gode at snakke med. De har åbent alle hverdage mellem 15 og 17.

Mange hilsener

BørneBrevkassen

Er du bange for at du er blevet gravid? Få gode råd her

Hvis du har haft ubeskyttet sex og er bange for, om du måske er gravid, kan det være, du har spørgsmål som: Hvordan ved jeg, om jeg er gravid? Hvornår kan jeg tage en graviditetstest? Har lægen tavshedspligt? Kan jeg tage en fortrydelsespille?

 

Her på siden kan du få hjælp ved at prøve guiden, læse gode råd eller breve fra andre unge. Du kan også se, hvilke rettigheder du har, hvis du skal tale med din læge.

Graviditet Andre der hjælper

Klinkker for prævention og sexsygdomme

Rådgivning og undersøgelse - prævention, graviditet og sexsygdomme
Læs mere

Mødrehjælpen

Rådgivning vedr. uønsket eller planlagt graviditet og til unge forældre
Læs mere

Sexlinien

Rådgivning og information om krop, seksualitet, sex, grænser og køn (15-25 år)
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat