Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Graviditet.

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 15 år.
Tak for dit brev til brevkassen, hvor du fortæller om din og din kærestes meget store beslutning i forhold til, at I vil beholde det barn i sammen venter jer.
Når jeg læser dit brev, beundrer jeg din måde at håndtere det chok, som du naturligt nok har oplevet, da du opdagede graviditeten. Jeg kan tænke mig, det er en oplevelse der har givet dig mange spekulationer allerede? Du har gjort en masse helt rigtige ting, du har fortalt din kæreste om det og I har været sammen om at træffe et valg. Meget vigtigt er også, at du har talt med din mor om det, og har hendes 100% opbakning, som du skriver.
Hvordan med din kærestes forældre, hvordan reagerede de på beskeden? Når jeg spørger om det, er det fordi jeg tænker mig, at I med jeres unge alder, netop har brug for både din mors opbakning, men din kæreste har også brug for hans forældres støtte. Mon de to hold kommende bedsteforældre allerede har talt sammen og måske mødes, eller er det noget I planlægger fremadrettet?
Jeg kan godt forstå dine spørgsmål i forhold til, om du/I er klar til at være forældre. Men netop det, at sætte et lille barn i verden, er en af de ting i livet der ofte er forbundet med mest usikkerhed og tvivl. Alle førstegangs forældre bliver ramt af nogenlunde de samme spekulationer og bekymringer, så I er ikke de eneste kommende forældre der oplever usikkerheden - uanset alder.
Når det er sagt, tænker jeg at I er meget unge, og derfor har ret til og brug for ekstra hjælp og støtte - det kan være økonomisk fra kommunen, med indkøb til barnet og den hverdag der kommer til jer som familie. Jeg tænker her ikke kun på, at I skal tage vare på et lille nyt liv, men også I forhold til mange praktiske ting, som I  måske får brug for støtte til. Hvordan med skole og eksamen, har I talt med jeres skoler om det? Det kan være en god ide for jer, at få sådanne aftaler på plads allerede i god tid før den lille kommer.  
I dit brev fortæller du, at I har været ved lægen og få bekræftet graviditeten, du fortæller også, at I venter en lille pige – Tillykke. Jeg tænker på, om det er en ide for jer, at tale med jeres jordemoder, sundhedsplejersken eller lægen omkring alle de spørgsmål, der kommer for jer, også jeres tvivl og bekymringer. Har du talt med din mor om de spørgsmål, det kan være at hun allerede har fortalt, hun vil hjælpe med det. Men derfor tænker jeg alligevel, det kan være en ide for dig, at tale med hende igen, hvis det er hjælpsomt for dig. 
Måske har du nogen bedsteforældre, som du er tæt på, kan det være en ide for dig, at tale med dem? Måske kan de ovenikøbet huske, hvordan din egen mor havde det, da hun ventede dig, er det en idé tænker du?
Jeg vil ønske jer al mulig held og lykke med jeres kommende forældreroller, og til stadighed opfordrer jer til hver gang du eller I bliver usikre og i tvivl, at tale med de voksne, der er omkring jer.
Selvfølgelig er du også velkommen til, altid at ringe eller sms'e til BørneTelefonen på 116 111 og tale med en rådgiver om de spekulationer du måtte få. Vi har jo også en ForældreTelefon, der er åben Mandag og Torsdag 11-15, og tirsdag, fredag og søndag 19-23 på 35555557. 
Mange Kærlige hilsner
BørneTelefonen

Er du bange for at du er blevet gravid? Få gode råd her

Hvis du har haft ubeskyttet sex og er bange for, om du måske er gravid, kan det være, du har spørgsmål som: Hvordan ved jeg, om jeg er gravid? Hvornår kan jeg tage en graviditetstest? Har lægen tavshedspligt? Kan jeg tage en fortrydelsespille?

 

Her på siden kan du få hjælp ved at prøve guiden, læse gode råd eller breve fra andre unge. Du kan også se, hvilke rettigheder du har, hvis du skal tale med din læge.

Graviditet Andre der hjælper

Klinkker for prævention og sexsygdomme

Rådgivning og undersøgelse - prævention, graviditet og sexsygdomme
Læs mere

Mødrehjælpen

Rådgivning vedr. uønsket eller planlagt graviditet og til unge forældre
Læs mere

Sexlinien

Rådgivning og information om krop, seksualitet, sex, grænser og køn (15-25 år)
Læs mere

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat