Brev

Gravid?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Hej pige på 15 år.

Det er dejligt at høre, at du har en sød kæreste, som du er tryg ved. Men nu er du nervøs for, om du kan være blevet gravid, da I har haft sex uden kondom.

De symptomer, du beskriver, kunne meget vel tyde på, at din menstruation er på vej, så måske har du allerede fået den, når du læser svaret.

I stedet for at gå og være nervøs for om man er gravid, tænker jeg, at det er en god ide at foretage en graviditetstest, som kan købes i de fleste supermarkeder eller på apoteket. Bare tanken om en uønsket graviditet kan jo påvirke hele ens dagligdag, man kan endda begynde at opleve symptomer på, at man er gravid, selv om det ikke er tilfældet.

Det, at du føler dig deprimeret og stresset, viser jo også, at du har brug for hurtigt at få vished, så I igen kan kan nyde livet og hinanden. Nu da I har et fast forhold, ville det måske også være en ide, at du fik p-piller, som gør at du også vil få en mere regelmæssig menstruation, og god sikkerhed mod graviditet.

Det bedste for jer, tænker jeg vil være, at I sammen får en tid hos din læge, hvor I kan snakke om, hvilken prævention der vil være bedst for jer.

Venlig hilsen BørneBrevkassen

Er du bange for at du er blevet gravid? Få gode råd her

Hvis du har haft ubeskyttet sex og er bange for, om du måske er gravid, kan det være, du har spørgsmål som: Hvordan ved jeg, om jeg er gravid? Hvornår kan jeg tage en graviditetstest? Hvad er chancen for, jeg er gravid? Har lægen tavshedspligt? Kan jeg tage en fortrydelsespille?

Det kan også være du efterfølgende får tanker som: Hvilken prævention er bedst? Hvordan fortæller jeg det til ham, jeg har været sammen med?

Her på siden kan du få hjælp ved at prøve guiden, læse gode råd eller breve fra andre børn. Du kan også se, hvilke rettigheder du har, hvis du skal tale med din læge.

Guide
Er du i tvivl, om du kan være blevet gravid? Klik igennem guiden og få svar på det, du er usikker på.

Kan du være blevet gravid?

Er du bange for, at du kan være blevet gravid? Start med at svare på spørgsmålene. Så har vi nogle forslag til, hvad du kan gøre.

Graviditet Andre der hjælper

Klinkker for prævention og sexsygdomme

Rådgivning og undersøgelse - prævention, graviditet og sexsygdomme
Læs mere

Mødrehjælpen

Rådgivning vedr. uønsket eller planlagt graviditet og til unge forældre
Læs mere

Sexlinien

Rådgivning og information om krop, seksualitet, sex, grænser og køn (15-25 år)
Læs mere
Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat