Brev

GRAVID?!! som 14 årig!

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige,

Jeg kan godt forstå, at du føler dig bange for at være gravid, og jeg kan også godt forstå, at du har en masse tanker om det, der skete, den aften du og din kæreste havde sex. Jeg håber, at mit svar hjælper dig.

Det lyder som om, at du plejer at være ret glad for din kæreste, men måske har du været lidt i tvivl om, om du overhovedet var klar til at have sex? Det kan være rigtig svært at mærke, hvornår man er klar – og der kan være mange nye ting, man skal forholde sig til, når man har sex.

Du fortæller, at du faktisk bagefter følte, at det var en voldtægt. Jeg spekulerer på, hvad der gør, at du føler det sådan?

Er det for eksempel fordi, din kæreste var for voldsom og ikke tog hensyn til dig? Måske prøvede du at sige, at du ikke helt vidste, om du havde lyst? Måske følte du dig pludselig ikke tryg nok til at sige “stop” eller “jeg har ikke lyst”?

Det kan også være, at du ikke havde lyst til at sige noget, men at du hele tiden var meget i tvivl om, om det, I lavede, gik over dine grænser? Måske kan du genkende nogle af de tanker?

Uanset hvordan du oplevede det, er det vigtigt, at du får snakket med en voksen om det, så du kan få hjælp til at finde ud af, hvad der faktisk skete den aften. Nogle gange har man brug for at tale med nogen om en bestemt situation, før man helt kan forstå, hvad der faktisk skete – og hvordan man har det med det.

Selv om du har kvalme og ondt i maven, er det slet ikke sikkert, at du er blevet gravid. Det er almindeligt, at menstruationen er lidt uregelmæssig, når man er 14 år – også selv om den har været regelmæssig i et stykke tid.

Kvalmen og mavesmerterne kan godt hænge sammen med, at du er nervøs, og at du går og tænker meget på det, der skete.

Men det er vigtigt, at du finder ud af, om du er gravid, og jeg tænker, at det kunne være godt, hvis en voksen kunne hjælpe dig med det – både med at tage en test og med at få snakket om alle de tanker, du går med.

Jeg kan godt forstå, hvis det føles meget grænseoverskridende at skulle tale med sine forældre om det. Måske tænker du på, om de bliver vrede, og måske synes du, at det er meget pinligt at skulle tale med dem? Jeg ved, at der er mange på din alder, der synes, at det er rigtig svært at tale med sine forældre om sådan noget som sex.

Men hvis du ellers føler dig tryg sammen med din mor og far: hvis du for eksempel føler, at de passer på dig – og at de altid vil passe på dig, så kan det alligevel være, at det ville være godt, hvis det var dem, du fik talt med. De kan hjælpe dig med at tage en graviditetstest, og en af dem vil måske også kunne tale med dig om de følelser og tanker, du har haft omkring den aften og det, der skete.

Sommetider kan det være lidt lettere at starte en svær samtale, hvis man har skrevet et brev, som dem, man gerne vil tale med, kan læse. Tror du, at det ville være lidt lettere at tale med dine forældre, hvis du skriver et brev til dem?

Hvis du ikke synes, at du kan tale med dine forældre, kan der være en anden voksen tæt på dig, du kan tale med. Det kan f.eks. være en moster, en bedstemor, en venindes mor eller en lærer på skolen. Det betyder ikke så meget, hvem den voksne er – det vigtige er, at du får talt med en, som kan hjælpe dig med at tage en graviditetstest og med at finde ud af, hvorfor du føler, at det faktisk var voldtægt.

Hvis du har brug for mere hjælp til at finde ud af, hvem du kan snakke med – og hvordan du kan fortælle det, du gerne vil fortælle, er du meget velkommen til at ringe eller SMS’e til os på BørneTelefonen på nummer 116 111 eller skrive til os på chatten.

De kærligste tanker

BørneTelefonen

Er du blevet seksuelt krænket?

Seksuelle krænkelser er, hvis du bliver tvunget, presset eller lokket til noget seksuelt. Det kan også være en krænkelse, selvom man ikke sagde nej.

En seksuel krænkelse er fx hvis nogen rører ved dig på en seksuel måde, uden at du har givet dem lov. Hvis du bliver bedt om at røre ved dem. Hvis du skal kigge på noget seksuelt eller gøre noget seksuelt – fx tage tøjet af.

Det er heller ikke ok, hvis du bliver presset til at tale om seksuelle emner – fx svare på spørgsmål, om du onanerer.

Det er vigtigt at tale med nogen, hvis man har været udsat for en krænkelse. Her kan du læse mere om seksuelle krænkelser og få gode råd.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat