Brev

Gravid eller ikke ?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige
Tak for dit brev. Jeg vil skynde mig at sige til dig, at du ikke kan være blevet gravid af at lege med dig selv. Det håber jeg kan berolige dig?
Det er også helt almindeligt, at ens menstruation kan være uregelmæssig i puberteten, og at maven kan hæve ind imellem.
Jeg tænker ikke, det er nødvendigt, at du tager en graviditetstest. I stedet ville et måske være en ide, at du kunne snakke med din mor om, at din menstruation er lidt uregelmæssig, og at du går og føler dig lidt udspilet ind imellem. Det kender hun garanteret godt til, og det kan faktisk være rigtig rart at snakke med nogen om de ting.
Til sidst vil jeg sige, at du ikke behøver være bange for at lege med dig selv. Det er også helt almindeligt at gøre, og det skulle jo helst være en rar ting og ikke noget, man skulle gå og være bekymret over.
Hvis du har andre spørgsmål, er du velkommen til at skrive igen eller måske skrive mere direkte med en rådgiver på chatten eller på 116111. 
Mange hilsener, BørneTelefonen

Er du bange for at du er blevet gravid? Få gode råd her

Hvis du har haft ubeskyttet sex og er bange for, om du måske er gravid, kan det være, du har spørgsmål som: Hvordan ved jeg, om jeg er gravid? Hvornår kan jeg tage en graviditetstest? Hvad er chancen for, jeg er gravid? Har lægen tavshedspligt? Kan jeg tage en fortrydelsespille?

Det kan også være du efterfølgende får tanker som: Hvilken prævention er bedst? Hvordan fortæller jeg det til ham, jeg har været sammen med?

Her på siden kan du få hjælp ved at prøve guiden, læse gode råd eller breve fra andre børn. Du kan også se, hvilke rettigheder du har, hvis du skal tale med din læge.

Guide
Er du i tvivl, om du kan være blevet gravid? Klik igennem guiden og få svar på det, du er usikker på.

Kan du være blevet gravid?

Er du bange for, at du kan være blevet gravid? Start med at svare på spørgsmålene. Så har vi nogle forslag til, hvad du kan gøre.

Graviditet Andre der hjælper

Klinkker for prævention og sexsygdomme

Rådgivning og undersøgelse - prævention, graviditet og sexsygdomme
Læs mere

Mødrehjælpen

Rådgivning vedr. uønsket eller planlagt graviditet og til unge forældre
Læs mere

Sexlinien

Rådgivning og information om krop, seksualitet, sex, grænser og køn (15-25 år)
Læs mere
Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat