Brev

Gravid eller ej!?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 16
Tak for dit brev. Jeg forstår godt at du kan blive usikker på om du kan være gravid, når din menstruation er uregelmæssig.
 
Men jeg tænker, at jeg godt kan berolige dig med, at du højst sandsynligt ikke er gravid. Når du og din kæreste har været så fornuftige at bruge kondom og du ovenikøbet har taget tre graviditetestest som alle var negative, tænker jeg, at du godt kan regne med, at du ikke er gravid.
 
Dine mavesmerter skyldes jo nok de problemer du tidligere har haft med maven? Måske skulle du gå til lægen igen og få det tjekket? Så kan du jo også tale med lægen om, du skal have en anden form for prævention, hvis du føler dig usikker på kondomer alene.
Har du mon talt med din forældre om alt dette? Måske kunne det være rart for dig at betro dig til din mor, så du ikke skal gå alene med dine bekymringer?
 Jeg håber, at du nu er blevet beroliget, og at du måske allerede har fået din menustration? Du er også meget velkommen til at ringe til BørneTelefonen på 116 111, hvis du har lyst til at tale mere direkte med en rådgiver.

 Kærlig hilsen BørneTelefonen

Er du bange for at du er blevet gravid? Få gode råd her

Hvis du har haft ubeskyttet sex og er bange for, om du måske er gravid, kan det være, du har spørgsmål som: Hvordan ved jeg, om jeg er gravid? Hvornår kan jeg tage en graviditetstest? Hvad er chancen for, jeg er gravid? Har lægen tavshedspligt? Kan jeg tage en fortrydelsespille?

Det kan også være du efterfølgende får tanker som: Hvilken prævention er bedst? Hvordan fortæller jeg det til ham, jeg har været sammen med?

Her på siden kan du få hjælp ved at prøve guiden, læse gode råd eller breve fra andre børn. Du kan også se, hvilke rettigheder du har, hvis du skal tale med din læge.

Guide
Er du i tvivl, om du kan være blevet gravid? Klik igennem guiden og få svar på det, du er usikker på.

Kan du være blevet gravid?

Er du bange for, at du kan være blevet gravid? Start med at svare på spørgsmålene. Så har vi nogle forslag til, hvad du kan gøre.

Graviditet Andre der hjælper

Klinkker for prævention og sexsygdomme

Rådgivning og undersøgelse - prævention, graviditet og sexsygdomme
Læs mere

Mødrehjælpen

Rådgivning vedr. uønsket eller planlagt graviditet og til unge forældre
Læs mere

Sexlinien

Rådgivning og information om krop, seksualitet, sex, grænser og køn (15-25 år)
Læs mere
Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat