Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

GRAVID ELLER EJ!!!?:(

Jeg tror jeg er blevet gravid???

Sidst jeg var sammen med min kæreste var den 15maj-18maj.

Han ville gerne have sex uden beskyttelse. Jeg tænkte det var okay(egentlig vil jeg slet ikke ha sex uden beskyttelse) pga min menstruation var lige gået over skal jo først ha ægløsing.

Da han så prøvede at komme op i mig sagde jeg han skulle stoppe fordi det gjorde ondt da han så kom væk var der meget vådt af præsæd så han bad mig og tøre det væk for en sikkerhedskyld.

Hver gang vi har været sammen er jeg nervøs for jeg er gravid det er meget irriterende at tænke på i hverdagen!
 
Skulle gerne få min menstruation men den kommer ik kan han har kommet til at ødelægge noget oppe i skeden?

Min menstruation er godt nok en dag forsinket men her de sidste tre-fire måneder er den først kommet to dage efter den skulle

Mangler virkelig hjælp

Har prøvet jeres chat mange gange klokken 11 men kan aldrig komme ind

er ik så glad for at ringe

Pige, 14 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14 år
Det er godt at du skriver, for jeg kan se, at der er mange ting, du er bekymret for.
I din alder kan menstruationen godt komme lidt uregelmæssigt, og 1 eller 2 dags forsinkelse er helt almindelig. Jeg tror ikke, du behøver at være bekymret for, at din kæreste har ødelagt noget i din skede, det sker ikke ved almindelig sex. Når det gør ondt, kan det skyldes, at du spænder i skeden, måske fordi du føler dig utryg og er bange for at blive gravid.
Det er ikke sandsynligt, at du er blevet gravid, men hvis du stadig er bekymret for det, vil jeg råde dig til at købe en graviditets test f.eks. i supermarkedet eller på apoteket. Så kan du hurtigt se, om du behøver at være bekymret.
Jeg synes, at du skal holde fast i, at du ikke vil have sex med din kæreste uden beskyttelse, både fordi du er så bange for at blive gravid, og fordi du nok vil nyde det mere og slappe mere af, hvis du kan lægge lidt af de bange tanker væk.

Når du går rundt og er bange for at blive gravid, var det måske en idé at du begynder at bruge P-piller. Det er den sikreste måde at undgå graviditet. Hvis du kunne tænke dig det, skal du kontakte din læge. Du kan ringe til lægen og få en snak, eller bestille tid til en snak med lægen om prævention - måske din kæreste vil med, så I begge støtter hinanden. Det kan jo også være din mor eller far, der går med til lægen? Det ved jeg, der er rigtig mange piger, som føler sig trygge ved og nogen tager selv til lægen.

Det er for nemt, for din kæreste at sige, at han vil have ubeskyttet sex med dig. Så jeg vil også sige til dig, at din kæreste også har et stort ansvar for at beskytte sig med kondom, og derved passe at du ikke bliver gravid. Hvis I har ubeskyttet sex, så kan I jo risikere at blive gravide eller smitte med kønssygdomme. Det synes jeg er en meget vigtig snak, som det vil være godt for jer at have sammen. 

Det kan være svært at snakke om, men nødvendigt. Det kan være en hjælp for jer, hvis I sammen læser på www.sexliniens.dk rådgivningsside. Der kan I læse om prævention, graviditet, kønssygdomme og hvordan man få et trygt og godt sexliv sammen - hvor I begge er rolige og beskyttet mod graviditet og kønssygdomme.   

Kærlig hilsen fra BørneTelefonen
 

Er du bange for at du er blevet gravid? Få gode råd her

Hvis du har haft ubeskyttet sex og er bange for, om du måske er gravid, kan det være, du har spørgsmål som: Hvordan ved jeg, om jeg er gravid? Hvornår kan jeg tage en graviditetstest? Har lægen tavshedspligt? Kan jeg tage en fortrydelsespille?

 

Her på siden kan du få hjælp ved at prøve guiden, læse gode råd eller breve fra andre unge. Du kan også se, hvilke rettigheder du har, hvis du skal tale med din læge.

Graviditet Andre der hjælper

Klinkker for prævention og sexsygdomme

Rådgivning og undersøgelse - prævention, graviditet og sexsygdomme
Læs mere

Mødrehjælpen

Rådgivning vedr. uønsket eller planlagt graviditet og til unge forældre
Læs mere

Sexlinien

Rådgivning og information om krop, seksualitet, sex, grænser og køn (15-25 år)
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat