Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Gravid

Hej bb

jeg er en pige på 14 år jeg er gravid

jeg ved ikke hvordan jeg siger det til min kæreste eller min familie

Pige, 14 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dig
Tak for dit brev. Det er lang tid siden, at du har sendt dit brev ind til os, så måske er der sket mere siden du skrev?

Jeg kan forstå på dit brev, at du er blevet gravid. Bekymringer og mange spekulationer, kan meget nemt have forsinket din menstruation. Du skriver ikke noget om hvor længe din menstruation er udeblevet? Er du 100% sikker på at du er gravid? Har du mon taget en test, ellers vil jeg anbefale dig at købe en test i et supermarked eller apoteket.

Det kan også være en idé at tage til lægen eller en præventionsklinik, for at finde ud af om du er gravid, og hvordan du skal forholde dig til det? 
Jeg tænker, at det er vigtigt, at taler med din mor og din kæreste. Din kæreste har jo også sin del i graviditeten og det er vel også ret og rimeligt, at han ved, hvilken situation I står i? Jeg skriver dette, fordi jeg også tænker, at du kan have brug for nogen som støtter dig og passer på dig. Hvis det er svært at fortælle, så vil det måske være nemmere at skrive det i et brev? Det kan være hjælpsomt, så du ikke selv behøver at sige det direkte - mon det vil være muligt?
Du skriver, ikke noget om du har tænkt eller besluttet dig til at beholde barnet? Eller om du vil have en abort? Så hvis du er gravid, vil dine forældre blive informeret af lægen. Med mindre det vil skabe meget store problemer for dig. Men det er noget du skal fortælle lægen, så lægen ved hvordan det står til derhjemme.
Har du stadigvæk ikke fået din menstruation, når du ser dette svar, så vil jg anbefale dig at gå til lægen hurtigst muligt, så du kan få den hjælp og støtte du har brug.
Jeg håber på det bedste for dig.

Mange gode ønsker om fremtiden

BørneBrevkassen

Er du bange for at du er blevet gravid? Få gode råd her

Hvis du har haft ubeskyttet sex og er bange for, om du måske er gravid, kan det være, du har spørgsmål som: Hvordan ved jeg, om jeg er gravid? Hvornår kan jeg tage en graviditetstest? Har lægen tavshedspligt? Kan jeg tage en fortrydelsespille?

 

Her på siden kan du få hjælp ved at prøve guiden, læse gode råd eller breve fra andre unge. Du kan også se, hvilke rettigheder du har, hvis du skal tale med din læge.

Graviditet Andre der hjælper

Klinkker for prævention og sexsygdomme

Rådgivning og undersøgelse - prævention, graviditet og sexsygdomme
Læs mere

Mødrehjælpen

Rådgivning vedr. uønsket eller planlagt graviditet og til unge forældre
Læs mere

Sexlinien

Rådgivning og information om krop, seksualitet, sex, grænser og køn (15-25 år)
Læs mere

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat