Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Gravid

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 17 år
 
Det er en stor beslutning at have sex første gang, og det er ærgerligt for dig, at oplevelsen er blevet fulgt op af dine bekymrede tanker. Det er godt at høre, at din kæreste brugte kondom, men du har ret i, at hvis man er meget uheldig, kan man godt blive gravid alligevel.
Hvis du har haft menstruation 2 gange siden jeres sex, er det meget lidt sandsynligt, at du er blevet gravid. Dine symptomer med trykken i maven, kvalme og træthed, kan faktisk godt komme af nervøsiteten.
Men måske skulle du alligevel tage en graviditetstest, når du er så nervøs og bekymret.  Den er meget simpel at bruge, og du kan købe den på apoteket eller ved kassen i supermarkedet, der er en brugsanvisning i pakken (de er billigst i supermarkedet, 20 - 40 kr.). Så er du helt sikker i din sag.
 
Jeg ved ikke, om du har snakket med din kæreste om dine bekymringer for graviditet? Men måske det vil hjælpe, at du delte dem med ham. Så han ved, at der er noget der fylder meget for dig. Vil det være en mulighed for jer at snakke om.
Kærlig hilsen fra BørneTelefonen

Er du bange for at du er blevet gravid? Få gode råd her

Hvis du har haft ubeskyttet sex og er bange for, om du måske er gravid, kan det være, du har spørgsmål som: Hvordan ved jeg, om jeg er gravid? Hvornår kan jeg tage en graviditetstest? Har lægen tavshedspligt? Kan jeg tage en fortrydelsespille?

 

Her på siden kan du få hjælp ved at prøve guiden, læse gode råd eller breve fra andre unge. Du kan også se, hvilke rettigheder du har, hvis du skal tale med din læge.

Graviditet Andre der hjælper

Klinkker for prævention og sexsygdomme

Rådgivning og undersøgelse - prævention, graviditet og sexsygdomme
Læs mere

Mødrehjælpen

Rådgivning vedr. uønsket eller planlagt graviditet og til unge forældre
Læs mere

Sexlinien

Rådgivning og information om krop, seksualitet, sex, grænser og køn (15-25 år)
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat