Brev

gravid

hej

er en dreng på 13 som har meget sex med min kæreste.

sidste måned havde vi sex ude kondom (vi glemte)

Hun er blevet gravid… Hvad skal jeg gøre?

tør ikke sige det til nogen

Dreng, 13 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 13 år

Det er rigtig godt, at du skriver til BørneTelefonen. Fo jeg kan godt se, at du står i en svær situation. 

Det lyder som om, din kæreste allerede har taget en graviditetstest, og at I er sikre på, at hun er gravid. Er det mon rigtigt forstået? Hvis ikke, skal hun tage en graviditetstest, så I kan få det afgjort. I kan købe den i supermarkedet. 

Har du og din kæreste  snakket om, hvad I skal gøre? Du skriver ikke, hvor gammel din kæreste er. Men hvis I er jævnaldrende, er I begge to meget unge. Og et barn er et meget stort ansvar, der vil forandre jeres liv. En abort er derfor også en mulighed. Men den skal helst foretages så hurtigt som muligt. 

I skal derfor meget hurtigt have nogle voksne til at hjælpe jer. Og selvom jeg godt kan forstå, at du ikke rigtig tør sige det til nogen – så er det alligevel vigtig, at du gør det. For I skal have noget hjælp. Og en graviditet er ikke til at skjule. På et tidspunkt vil det alligevel blive opdaget. Og så er det bedre, det sker nu, hvor I stadig har mulighed for fx at vælge en abort. 

Din kæreste skal derfor hurtigt op til sin læge for at blive undersøgt. Ring til lægen allerede i dag. I kan vælge selv at gå derop. Eller I kan sige det til jeres forældre inden. Hvis I selv vælger at gå til lægen, så kan I bede lægen hjælpe jer med at få det fortalt til jeres forældre. 

Hvis I vælger abort, så skal din kærestes forældre give lov til det. Nogle gange kan man få lov til at få abort uden ens forældre ved det. Men så er det fordi, lægen bliver bekymret for, om forældrene vil reagere meget voldsomt på at få det at vide. Det er op til lægen at vurdere. 

Det er super godt, at du allerede har bedt om hjælp ved at skrive hertil. Det er det helt rigtige at gøre. Brug dit mod til hurtigt at få noget mere hjælp. Det er vigtigt. 

Jeg ønsker alt det bedste for dig og din kæreste.

De bedste hilsner fra BørneTelefonen

 

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat