Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Gravid?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14 år

Tak for dit brev. Det er godt, at du har skrevet. Jeg kan læse, at det er svært for dig at finde ud af, om du er gravid eller ej.

Det er dejligt, at du har en kæreste, og I er glade for hinanden, det lyder hyggeligt! Jeg kan ikke sige med sikkerhed, om du er gravid, men det tror jeg ikke, du er. Din veninde har ret i, at psyken kan gøre rigtigt meget, hvis man tænker meget over, om man er gravid. Det er naturligt at tænke meget, hvis man er usikker på, om man har beskyttet sig godt nok, eller hvis ens menstruation ikke kommer til tiden. Så er det også naturligt, at kroppen tænker, at den måske er gravid og laver "graviditets symptomer" som kvalme, ømme bryster, osv. - uden at være gravid.

Det betyder ikke, man ikke skal være bevidst om sin krops ændringer, som du også har været. Jeg tænker, at det ville være godt for dig at gå til læge og få en snak med ham om, hvorfor du har ondt i din mave. Man får ikke ondt i maven af at være gravid, måske er der noget med din mave, der kunne være godt for dig at vide. Det kunne være din kost, din motion, eller hvis du har haft en lille spise forstyrrelse, som du skriver, kan det være, du skal være forsigtig med, hvad du putter i maven. Men alt det ved lægen, og han/hun er vant til at snakke om den slags.

Jeg håber, du kan bruge svaret. Du kan altid ringe til BørneTelefonen på 116 111, hvis du har brug for en snak med en voksen.

Kærlig hilsen BørneBrevkassen

Er du bange for at du er blevet gravid? Få gode råd her

Hvis du har haft ubeskyttet sex og er bange for, om du måske er gravid, kan det være, du har spørgsmål som: Hvordan ved jeg, om jeg er gravid? Hvornår kan jeg tage en graviditetstest? Har lægen tavshedspligt? Kan jeg tage en fortrydelsespille?

 

Her på siden kan du få hjælp ved at prøve guiden, læse gode råd eller breve fra andre unge. Du kan også se, hvilke rettigheder du har, hvis du skal tale med din læge.

Graviditet Andre der hjælper

Klinkker for prævention og sexsygdomme

Rådgivning og undersøgelse - prævention, graviditet og sexsygdomme
Læs mere

Mødrehjælpen

Rådgivning vedr. uønsket eller planlagt graviditet og til unge forældre
Læs mere

Sexlinien

Rådgivning og information om krop, seksualitet, sex, grænser og køn (15-25 år)
Læs mere

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat