Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

gravid

Jeg er gravid og jeg tør ikke sige det til min mor. jeg har ikke været til læge men jeg bløder ikke mere.

Pige, 12 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 12

Jeg kan godt forstå, at din første tanke kan være, at du er gravid, hvis du ikke bløder mere.. Men det behøver ikke altid at være sådan.

Jeg tænker, at du mener, du ikke har fået din menstration? Har din menstration ellers været helt regelmæssig? For nogen gange kan der godt gå længere eller kortere tid i mellem to menstrationer uden at der behøver være noget galt. Det kan nogen gange ske, hvis man for eksempel er meget stresset eller ked af det..

Du skriver ikke om du har haft ubeskyttet sex med en dreng... Hvis du har det, kan det jo være, at din menstration ikke er kommet, fordi du er gravid.. Og hvis det er tilfældet er det vigtigt du får hjælp til, hvad der så skal ske. Det er ikke noget, man skal stå alene med som 12-årig. (Hvis du ikke har haft ubeskyttet sex, så er der ikke nogen risiko for graviditet.)

Jeg kan forestille mig, at det ikke er nemt at skulle sige til sin mor.. Men samtidig tænker jeg, at din mor måske rigtig gerne vil hjælpe dig og støtte dig i en tid, der kan være svær for dig?

Nogen gange kan det være nemmere at skrive et brev med det man gerne vil sige, end at skulle sige det til personen. Måske kunne du skrive et brev til din mor, hvor du fortæller hende, at du tror, du er gravid og måske også at du synes, det er rigtig svært at sige til hende.

Nogen gange kan forældre umiddelbart reagere med at blive sure eller skælde ud, men fordi de egentlig bliver bekymrede eller kede af det og har svært ved at sige det. Så de forestillinger vi kan have om, hvordan andre reagerer på det vi siger er måske ikke altid lig med hvad personen egentlig synes..

Måske vil din mor umiddelbart reagere med at blive sur, men hvis hun får lidt tid til at tænke over det ved at læse brevet og I bagefter kan få talt sammen, tænker jeg, at hun vil hjælpe dig med hvad der videre skal ske.

Hvis du ikke kan få dig selv til at snakke med din mor, så tænker jeg, du er nødt til at finde en anden voksen, som kan hjælpe dig. Det kunne fx. være din lærer eller sundhedsplejersken på skolen, som vil vide, hvordan du kan få tjekket om du er gravid og få snakket med dig om alle de tanker, du har haft i den forbindelse...

Bedste hilsner fra BørneBrevkassen

Er du bange for at du er blevet gravid? Få gode råd her

Hvis du har haft ubeskyttet sex og er bange for, om du måske er gravid, kan det være, du har spørgsmål som: Hvordan ved jeg, om jeg er gravid? Hvornår kan jeg tage en graviditetstest? Har lægen tavshedspligt? Kan jeg tage en fortrydelsespille?

 

Her på siden kan du få hjælp ved at prøve guiden, læse gode råd eller breve fra andre unge. Du kan også se, hvilke rettigheder du har, hvis du skal tale med din læge.

Graviditet Andre der hjælper

Klinkker for prævention og sexsygdomme

Rådgivning og undersøgelse - prævention, graviditet og sexsygdomme
Læs mere

Mødrehjælpen

Rådgivning vedr. uønsket eller planlagt graviditet og til unge forældre
Læs mere

Sexlinien

Rådgivning og information om krop, seksualitet, sex, grænser og køn (15-25 år)
Læs mere

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat