Brev

Gravid

Hej

Jeg er en pige på 15 der har haft sex fornyeligt.

Nu er jeg bange for at jeg er gravid. Vi brugte kondom, men jeg er stadig bange.

Men hvor kan jeg så få en graviditetstest?

Tak på forhånd.

Pige, 15 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 15

Tak for dit brev. Jeg vil starte med at sige til dig, at hvis I brugte kondom, er der ikke en særlig stor risiko for, at du kan være blevet gravid. Det kræver altså, at drengen får udløsning inde i dig, at chancen overhovedet er til stede.

Hvis du alligevel vil tage en graviditetstest, kan du købe den i Matas, på apoteket eller i supermarkedet. Den vil først kunne vise et reelt svar, når du er gået en uge over tiden i forhold til, hvornår du skulle have haft din menstruation. Det er nemlig først der, man kan måle de hormoner, der viser om man er gravid.

Hvis du alligevel kunne tænke dig lige at snakke med en rådgiver, vil jeg sige til dig, at det kan man godt bruge BørneTelefonen til. Vi kan selvfølgelig ikke afgøre igennem telefonen, om du er blevet gravid, men det kan nogle gange hjælpe lidt på tankerne at få dem vendt med en voksen. Nummeret er 116 111, og du behøver ikke fortælle, hvem du er.

De bedste ønsker fra BørneBrevkassen

Er du bange for at du er blevet gravid? Få gode råd her

Hvis du har haft ubeskyttet sex og er bange for, om du måske er gravid, kan det være, du har spørgsmål som: Hvordan ved jeg, om jeg er gravid? Hvornår kan jeg tage en graviditetstest? Hvad er chancen for, jeg er gravid? Har lægen tavshedspligt? Kan jeg tage en fortrydelsespille?

Det kan også være du efterfølgende får tanker som: Hvilken prævention er bedst? Hvordan fortæller jeg det til ham, jeg har været sammen med?

Her på siden kan du få hjælp ved at prøve guiden, læse gode råd eller breve fra andre børn. Du kan også se, hvilke rettigheder du har, hvis du skal tale med din læge.

Guide
Er du i tvivl, om du kan være blevet gravid? Klik igennem guiden og få svar på det, du er usikker på.

Kan du være blevet gravid?

Er du bange for, at du kan være blevet gravid? Start med at svare på spørgsmålene. Så har vi nogle forslag til, hvad du kan gøre.

Graviditet Andre der hjælper

Klinkker for prævention og sexsygdomme

Rådgivning og undersøgelse - prævention, graviditet og sexsygdomme
Læs mere

Mødrehjælpen

Rådgivning vedr. uønsket eller planlagt graviditet og til unge forældre
Læs mere

Sexlinien

Rådgivning og information om krop, seksualitet, sex, grænser og køn (15-25 år)
Læs mere
Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat