Brev

frygten for jeg er gravid, Hjælp

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14 år.

Det er bestemt en styrke at være tænksom og passe på sig selv. Disse sider skal du være stolt af. Når det er sagt, så er chancen for at du er blevet gravid meget lille, idet I både brugte kondom, du er på minipiller, og han trak sig ud, inden han kom.

Men hvis man bekymres, kan man begynde at få tanker og fornemmelser i kroppen, som slet ikke behøver at betyde, at du er gravid. Jeg vil foreslå, at du venter og ser om ikke din menstruation kommer helt som planlagt, hvilket er tegn på, at du ikke er gravid.

Skulle menstruationen være lidt forsinket, har du muligheden for at købe en graviditetstest enten i supermarkedet eller på apoteket, som vil kunne give dig et præcist svar.

Jeg kan se, du er en forelsket ung pige, der passer på dig selv. Husk også at tænke over og anerkend dig selv for dette.

Kærlige hilsner fra BørneTelefonen

Er du bange for at du er blevet gravid? Få gode råd her

Hvis du har haft ubeskyttet sex og er bange for, om du måske er gravid, kan det være, du har spørgsmål som: Hvordan ved jeg, om jeg er gravid? Hvornår kan jeg tage en graviditetstest? Hvad er chancen for, jeg er gravid? Har lægen tavshedspligt? Kan jeg tage en fortrydelsespille?

Det kan også være du efterfølgende får tanker som: Hvilken prævention er bedst? Hvordan fortæller jeg det til ham, jeg har været sammen med?

Her på siden kan du få hjælp ved at prøve guiden, læse gode råd eller breve fra andre børn. Du kan også se, hvilke rettigheder du har, hvis du skal tale med din læge.

Guide
Er du i tvivl, om du kan være blevet gravid? Klik igennem guiden og få svar på det, du er usikker på.

Kan du være blevet gravid?

Er du bange for, at du kan være blevet gravid? Start med at svare på spørgsmålene. Så har vi nogle forslag til, hvad du kan gøre.

Graviditet Andre der hjælper

Klinkker for prævention og sexsygdomme

Rådgivning og undersøgelse - prævention, graviditet og sexsygdomme
Læs mere

Mødrehjælpen

Rådgivning vedr. uønsket eller planlagt graviditet og til unge forældre
Læs mere

Sexlinien

Rådgivning og information om krop, seksualitet, sex, grænser og køn (15-25 år)
Læs mere
Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat