Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

ER VIRKELIG BANGE FOR OM JEG ER GRAVID!

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 15 år,

Tak for dit brev. Det er godt, du har skrevet. Jeg kan godt læse og forstår godt, at det bekymrer dig, om du er gravid. Jeg kan ikke sige, om du er gravid, men der er ikke ret store chancer for, at du er gravid, når ikke han har haft udløsning oppe i dig, men det er super godt, du tænker, som du gør og er opmærksom på din krop.

Din søster har ret i, at man først kan se, om man er gravid en uge efter udeblevet menstruation. Hvad angår symptomer på at være gravid, så kommer de sjældent lige efter. Tit kan man faktisk godt få alle symptomer på at være gravid, fordi man tænker så meget over det, at kroppen TROR den er gravid, og så begynder man at få kvalme, brystspændinger, ens menstruation kan udeblive osv.

Det betyder ikke, at man ikke skal følge med i sin krop, som du også gør. Jeg tænker, at du kan gå til lægen og få taget en blodprøve, der kan man godt se nu, om du er gravid, eller du kan tage en ny test, hvis din menstruation udebliver.

Jeg håber, du kan bruge svaret, og at det kan give dig lidt ro. Du kan altid ringe til BørneTelefonen på 116 111, hvor der sidder voksne klar til at snakke med dig.

Kærlig hilsen BørneBrevkassen

Er du bange for at du er blevet gravid? Få gode råd her

Hvis du har haft ubeskyttet sex og er bange for, om du måske er gravid, kan det være, du har spørgsmål som: Hvordan ved jeg, om jeg er gravid? Hvornår kan jeg tage en graviditetstest? Har lægen tavshedspligt? Kan jeg tage en fortrydelsespille?

 

Her på siden kan du få hjælp ved at prøve guiden, læse gode råd eller breve fra andre unge. Du kan også se, hvilke rettigheder du har, hvis du skal tale med din læge.

Graviditet Andre der hjælper

Klinkker for prævention og sexsygdomme

Rådgivning og undersøgelse - prævention, graviditet og sexsygdomme
Læs mere

Mødrehjælpen

Rådgivning vedr. uønsket eller planlagt graviditet og til unge forældre
Læs mere

Sexlinien

Rådgivning og information om krop, seksualitet, sex, grænser og køn (15-25 år)
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat