Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Er jeg gravid

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære Pige på 14!

Tak for dit brev. Det er godt at du skriver. Du er blevet bekymret for om du kan være gravid efter at du og din kæreste har været sammen og “lavet lidt af hvert.”

Jeg vil starte med at skrive at det er muligt, men ikke særlig sandsynligt, at du kan være blevet gravid. Du skriver nemlig, at du skulle have haft din menstruation dagen efter at i var sammen, og på det tidspunkt i din cyklus er det rigtig svært at blive gravid.

Hvordan kan det så være du ikke har fået menstruation da du skulle? Du skriver at du er 14 år. Det kan være at din menstruation svinger lidt? Du ved bedst selv om din cyklus plejer at være meget præcis eller om den kan være lidt forsinket, eller helt springe en måned over? Hvis du ikke har fået din menstruation 10-14 dage efter at du skulle have haft den, vil jeg anbefale at du ringer til din læge og hører hvad han/hun anbefaler. Måske en graviditetstest? Måske at se tiden an?

Jeg synes også at det lyder som om at du og din kæreste er kommet så langt med at prøve “lidt af hvert”, at I skal have en snak om hvordan I beskytter jer mod graviditet. Det er rigtig fint at i sammen nyder og udforsker hinandens kroppe og lyst. Men det er vigtigt at I også har styr på den del, der drejer sig om prævention. Du skriver at du nu er paranoid og bange, og det er ikke godt at have det sådan under eller efter sex. For at det skal være godt og positivt for dig hele vejen igennem, må I sammen lave en aftale om hvordan I beskytter jer og passer godt på hinanden i fremtiden.

Jeg synes du skal snakke med dine forældre om at du har fået en kæreste og at du snart får brug for prævention. Selvom det måske kan virke lidt grænseoverskridende først, så vil de med sikkerhed blive glade for, at du er ærlig omkring det overfor dem.

De kan også hjælpe dig med at få en tid ved lægen og tage med derop til en snak om de muligheder som findes. Når man er over 15 år kan man selv kontakte lægen for en konsultation, men op til da skal man have en forældre med, så du må være modig og tale med dem – selv om det måske er en lidt mærkelig snak at komme igang med…

Held og lykke med kæresten – pas godt på jer selv og hinanden!

Med kærlig hilsen

BørneTelefonen

 

 

Er du bange for at du er blevet gravid? Få gode råd her

Hvis du har haft ubeskyttet sex og er bange for, om du måske er gravid, kan det være, du har spørgsmål som: Hvordan ved jeg, om jeg er gravid? Hvornår kan jeg tage en graviditetstest? Har lægen tavshedspligt? Kan jeg tage en fortrydelsespille?

 

Her på siden kan du få hjælp ved at prøve guiden, læse gode råd eller breve fra andre unge. Du kan også se, hvilke rettigheder du har, hvis du skal tale med din læge.

Graviditet Andre der hjælper

Klinkker for prævention og sexsygdomme

Rådgivning og undersøgelse - prævention, graviditet og sexsygdomme
Læs mere

Mødrehjælpen

Rådgivning vedr. uønsket eller planlagt graviditet og til unge forældre
Læs mere

Sexlinien

Rådgivning og information om krop, seksualitet, sex, grænser og køn (15-25 år)
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat