Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Er jeg gravid…?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13

Tak for dit brev. Jeg kan berolige dig med, at jeg ikke tror, du er blevet gravid af at tørre dig med din brors håndklæde. Sædceller kan kun overleve ganske kort i det fri, så selv om der har været en høj luftfugtighed i badeværelset, tror jeg ikke, der er nogen fare for, at du kunne blive gravid af det. Det er rigtigt nok, at sædceller kan overleve i "den rette fugtighed og varme", men her snakker vi altså om sædceller inde i skeden - ikke udenfor.

Du kan godt føle dig oppustet, fordi du skal til at have menstruation, men det kan også skyldes tarmene, der arbejder med at fordøje noget, du har spist. Kroppen kan også reagere med hovedpine og mavepine, hvis man går og er bekymret over noget. Så måske er din første menstruation på vej - det vil tiden vise.

Jeg håber, mit svar har kunnet berolige dig lidt? Ellers må du gerne ringe til BørneTelefonen på 116111 og få det uddybet lidt mere, hvis du har flere spørgsmål.

Sundhedsplejersken på din skole ved også en masse om kroppens udvikling, og alle kan gå ind til hende og få en snak, når hun har træffetid på skolen. Hun kan være rigtig god at snakke med, så måske var det en mulighed for dig?

Mange hilsener fra BørneTelefonen

Er du bange for at du er blevet gravid? Få gode råd her

Hvis du har haft ubeskyttet sex og er bange for, om du måske er gravid, kan det være, du har spørgsmål som: Hvordan ved jeg, om jeg er gravid? Hvornår kan jeg tage en graviditetstest? Har lægen tavshedspligt? Kan jeg tage en fortrydelsespille?

 

Her på siden kan du få hjælp ved at prøve guiden, læse gode råd eller breve fra andre unge. Du kan også se, hvilke rettigheder du har, hvis du skal tale med din læge.

Graviditet Andre der hjælper

Klinkker for prævention og sexsygdomme

Rådgivning og undersøgelse - prævention, graviditet og sexsygdomme
Læs mere

Mødrehjælpen

Rådgivning vedr. uønsket eller planlagt graviditet og til unge forældre
Læs mere

Sexlinien

Rådgivning og information om krop, seksualitet, sex, grænser og køn (15-25 år)
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat