Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Er jeg gravid?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år.

Tak for dit brev. Det er rigtigt godt, du skriver her, så du kan få lidt viden om, hvad der skal til for at blive gravid. Mange andre, både piger og drenge har samme bekymringer og spekulationer som dig. Og det er ikke altid man har fået den nødvendige viden og seksualundervisning i skolen.

Først og fremmest vil jeg sige, at drengens pik og sæd skal være helt inde i skeden, for at du kan blive gravid. Det lyder ikke, som om, det var det, der skete. Jeg er derfor ret sikker på, at du ikke er blevet gravid. Drengens sædceller skal nemlig finde vej ved at svømme hele vejen gennem skeden og livmoderhalsen. Herefter skal de finde vej gennem æggelederen, for at finde et modent æg at befrugte. 

Dernæst vil jeg fortælle dig, at jeg synes, du er mega sej, at du sagde fra over for din ven, inden I gik for langt. Det er super godt, at du er i stand til at mærke efter, om det føles rigtigt eller forkert. 
Ingen skal røre ved din krop, uden at du giver tilladelse til det, så hold fast i det. 

Jeg håber, at mit svar har kunnet berolige dig lidt. Ellers kan du også gå til sundhedsplejerske på skolen. De er der også for at hjælpe jer, hvis det med kærlighed, sex og prævention bliver lidt svært.

Mange hilsner fra BørneTelefonen

Er du bange for at du er blevet gravid? Få gode råd her

Hvis du har haft ubeskyttet sex og er bange for, om du måske er gravid, kan det være, du har spørgsmål som: Hvordan ved jeg, om jeg er gravid? Hvornår kan jeg tage en graviditetstest? Hvad er chancen for, jeg er gravid? Har lægen tavshedspligt? Kan jeg tage en fortrydelsespille?

Det kan også være du efterfølgende får tanker som: Hvilken prævention er bedst? Hvordan fortæller jeg det til ham, jeg har været sammen med?

Her på siden kan du få hjælp ved at prøve guiden, læse gode råd eller breve fra andre børn. Du kan også se, hvilke rettigheder du har, hvis du skal tale med din læge.

Guide
Er du i tvivl, om du kan være blevet gravid? Klik igennem guiden og få svar på det, du er usikker på.

Kan du være blevet gravid?

Er du bange for, at du kan være blevet gravid? Start med at svare på spørgsmålene. Så har vi nogle forslag til, hvad du kan gøre.

Graviditet Andre der hjælper

Klinkker for prævention og sexsygdomme

Rådgivning og undersøgelse - prævention, graviditet og sexsygdomme
Læs mere

Mødrehjælpen

Rådgivning vedr. uønsket eller planlagt graviditet og til unge forældre
Læs mere

Sexlinien

Rådgivning og information om krop, seksualitet, sex, grænser og køn (15-25 år)
Læs mere

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat