Brev

ER JEG GRAVID?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14 år

Jeg kan godt forstå, at du er ked af det og nervøs for, om du er gravid. Og jeg kan også godt forstå, at du ikke tør tale med dine forældre om det. Sådan ville de fleste nok have det i din situation.
Men mon ikke dine forældre ville hjælpe og støtte dig, uanset hvor vanskelig en situation, du kom til at stå i?

Som det allerførste, vil jeg anbefale dig at købe en graviditetstest. Dem kan man købe i fx Netto (de ligger oppe ved kassen) eller i et andet supermarked eller på apoteket eller i Matas. Så kan du få afklaret, om du er gravid.
En graviditetstest er ikke svær at gennemføre, og der følger en indlægsseddel med i pakken, så du kan se, hvad du skal gøre.
Du kunne eventuelt også, hvis du kan komme i kontakt med fyren, spørge ham, om han havde kondom på, da I havde sex anden gang. Kunne du det?

Man kan godt komme til at påvirke sin menstruationscylus, når der går uorden i systemet, som når man er nervøs eller utryg. Det kan fx være, hvis man skal til eksamen, eller hvis noget går dårligt derhjemme eller lignende. Og det kan også ske, når man har det som dig lige nu. Det er derfor ikke sikkert, at der er sket noget.

Fremadrettet vil jeg anbefale dig, at du selv har nogle kondomer med i tasken, når du går ud. På den måde er du sikker på, at der ikke sker uheld.
Du skal nemlig også huske, at man med et kondom beskytter sig mod kønssygdomme. Når man har sex med nogen, man ikke kender, er det særligt vigtigt at beskytte sig.

Hvis det viser sig, at du er gravid, er der ingen vej udenom. Så er du nødt til at tale med dine forældre, så I kan finde ud af, hvad der skal ske.
Og jo hurtigere du får en afklaring via en graviditetstest, des bedre. Du skal ikke gå og plages af bekymring. Det gør dig ikke noget godt. 

Jeg håber det allerbedste for dig! Og husk, at hvis du har brug for nogen, der lytter, eller hvis du har brug for at hjælp til at finde ud af, hvordan du skal snakke med dine forældre eller andet, så er du altid velkommen til at ringe eller skrive direkte til os på BørneTelefonen. Vi vil altid gerne lytte og rådgive dig!

De kærligste hilsener fra BørneTelefonen

Er du bange for at du er blevet gravid? Få gode råd her

Hvis du har haft ubeskyttet sex og er bange for, om du måske er gravid, kan det være, du har spørgsmål som: Hvordan ved jeg, om jeg er gravid? Hvornår kan jeg tage en graviditetstest? Hvad er chancen for, jeg er gravid? Har lægen tavshedspligt? Kan jeg tage en fortrydelsespille?

Det kan også være du efterfølgende får tanker som: Hvilken prævention er bedst? Hvordan fortæller jeg det til ham, jeg har været sammen med?

Her på siden kan du få hjælp ved at prøve guiden, læse gode råd eller breve fra andre børn. Du kan også se, hvilke rettigheder du har, hvis du skal tale med din læge.

Guide
Er du i tvivl, om du kan være blevet gravid? Klik igennem guiden og få svar på det, du er usikker på.

Kan du være blevet gravid?

Er du bange for, at du kan være blevet gravid? Start med at svare på spørgsmålene. Så har vi nogle forslag til, hvad du kan gøre.

Graviditet Andre der hjælper

Klinkker for prævention og sexsygdomme

Rådgivning og undersøgelse - prævention, graviditet og sexsygdomme
Læs mere

Mødrehjælpen

Rådgivning vedr. uønsket eller planlagt graviditet og til unge forældre
Læs mere

Sexlinien

Rådgivning og information om krop, seksualitet, sex, grænser og køn (15-25 år)
Læs mere
Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat