Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

16 år og gravid

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 16 år

Det er godt, at du skriver så hurtigt efter, at du har opdaget, at du er gravid. For det er vigtigt, at du får noget hjælp hurtigt til at træffe den rette beslutning.

Det er et rigtig svært valg, du står i. På den ene side er du imod abort, og på den anden side kan du godt se alle de problemer, det kan give, hvis du skal være mor nu, og din kæreste skal være far. Det er helt almindeligt at være i et kaos af tanker og følelser, og derfor er det godt, at du søger hjælp til at blive afklaret.

Det er et svært valg, så du er nødt til at snakke det igennem med nogen. 

I første omgang vil jeg foreslå, at du får fortalt din kæreste og din mor om din graviditet. De har måske selv en mening om det og vil forsøge at overbevise dig om, hvad du skal gøre. Jeg synes, du skal sige til dem, at du er i tvivl, og at det er vigtigt for dig at overveje det grundigt. Det er i sidste ende dit valg og din afgørelse.

Du skal også undersøges af din læge hurtigst muligt. Derfor skal du ringe og bestille en tid med det samme. Hos lægen kan du få en grundig vejledning om, hvad der skal ske, hvis du vælger en abort. Er det en god læge, vil han/hun også give sig tid til at snakke med dig om dine tanker og muligheder, hvis du vælger at få barnet. Måske er det en god ide, at du får din kæreste med til samtalen, så han også kan være med i processen. Det vedrører jo bestemt også ham, selv om det er din afgørelse.

Du behøver ikke beslutte dig ved samtalen. Det kan være en god ide at tænke lidt over det, og din læge kan fortælle dig, hvornår du senest skal beslutte dig. 

Hvis du gerne vil have mere rådgivning, kan du kontakte Sexlinien http://www.sexlinien.dk/og få en samtale med dem om alle dine spørgsmål. 

Jeg vil også opfordre dig til at kigge på Mødrehjælpens hjemmeside http://www.moedrehjaelpen.dk. Her kan du se alle de områder, du skal tænke igennem, inden du kan beslutte dig. Det er f.eks. økonomi, boligsituation, forhold til kæreste, din families indstilling, dit netværk og gode råd til, hvad du kan gøre, hvis du er den første i vennekredsen, der skal være mor.

Måske kan du og din kæreste sammen kigge på det, så I kan snakke sammen om de mange ting, der skal tages stilling til.

Mange gode tanker og held og lykke fra BørneTelefonen

 

 

 

Er du bange for at du er blevet gravid? Få gode råd her

Hvis du har haft ubeskyttet sex og er bange for, om du måske er gravid, kan det være, du har spørgsmål som: Hvordan ved jeg, om jeg er gravid? Hvornår kan jeg tage en graviditetstest? Har lægen tavshedspligt? Kan jeg tage en fortrydelsespille?

 

Her på siden kan du få hjælp ved at prøve guiden, læse gode råd eller breve fra andre unge. Du kan også se, hvilke rettigheder du har, hvis du skal tale med din læge.

Graviditet Andre der hjælper

Klinkker for prævention og sexsygdomme

Rådgivning og undersøgelse - prævention, graviditet og sexsygdomme
Læs mere

Mødrehjælpen

Rådgivning vedr. uønsket eller planlagt graviditet og til unge forældre
Læs mere

Sexlinien

Rådgivning og information om krop, seksualitet, sex, grænser og køn (15-25 år)
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat