Brev

Gravid?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 18 år,

Tak for dit brev. Jeg kan godt forstå, at du er bekymret for, om du er gravid og ikke ved hvad du skal gøre. Det er ikke rart at gå rundt at have det sådan. Derfor er det godt, at du skriver herind, når der er noget, som du er i tvivl om. Jeg vil gøre mit bedste for at hjælpe dig.

Jeg kan desværre ikke fortælle dig, om du er gravid, men jeg kan fortælle dig, hvad jeg tænker, at du skal gøre.

Jeg vil råde dig til at ringe til din læge hurtigst muligt. Nogle gange er graviditetstest ikke til at regne med. Du beskriver, at du har taget lidt på, at din mave buler ud og at du har fået en lille streg på maven. Det kan være tegn på graviditet – det kan også være, at det ikke er.

Jeg ville ønske at jeg kunne give dig vished, men jeg er ikke læge. Jeg tænker, at hvis du har en følelse af at være gravid, eller er det mindste i tvivl, så er det vigtigt, at du går til lægen snarest.

Jeg kan ikke læse, om din menstruation ikke er kommet, som den plejer eller er udeblevet. Lægen vil sikkert spørge til din cyklus, og hvornår du sidst havde din menstruation. Når du er fyldt 18 år, er du myndig. Det betyder, at du kan tage til lægen uden at lægen har pligt til at oplyse dine forældre om din situation, hvis du skulle være blevet gravid.

I dit brev kan jeg ikke læse mig til, om du har talt med nogen om dine bekymringer – eller hvem, du har talt med. Jeg tænker, at hvis din kæreste ikke allerede ved det – så vil det være en god ide, at han ved besked, så du ikke skal gå alene med de her tanker. Det kan være meget hårdt.

Desuden tænker jeg på om dine forældre, måske din mor, ved besked – eller om du kunne have lyst til at tale med hende om det. Hvad ville der mon ske hvis du delte dine tanker og følelser med hende…? Eller en veninde…? Det kunne også være, at det var rart at have din kæreste eller en anden person (mor, søster, veninde) med til lægen, hvis du er nervøs.

Jeg håber, at du kan bruge det mod, som du fandt frem, da du skulle skrive herind, til at få ringet til din læge, så du kan få afklaring på om du er gravid eller ej.

De bedste hilsner,

BørneTelefonen

Svar fra andre

Børn

Hej pige på 18 år
Jeg er 12 år, så jeg har ikke så meget forstand på så den noget men jeg ved at man kan gå til lægen og få set om man er gravid.
Hilsen 12 årige pige

Svar

Det er sikkert fordi du har spist for meget chokolade..
Jeg spiste rigtig meget mad igår, og jeg har også taget 4 kilo på..
Men jeg slog bare en kæmpe prut og nu er jeg normal igen.

Håber du forstår mit svar

Svar

Guide

Kan du være blevet gravid?

Er du bange for, at du kan være blevet gravid? Start med at svare på spørgsmålene. Så har vi nogle forslag til, hvad du kan gøre.

Graviditet

Andre der hjælper

Mødrehjælpen (graviditet, abort, ung familie)

Er du blevet uønsket gravid og har behov for at dele din tvivl?

Læs mere

Sex og Samfunds anonyme klinik

Du kan blive undersøgt anonymt - både for graviditet og sexsygdomme. Gratis og kræver ikke henvisning fra lægen.

Læs mere

Sexlinien

Rådgivning til unge ml 15-25 år om seksuelle spørgsmål og problemer, prævention, sexsygdomme, graviditet, nødprævention, abort m.m.

Læs mere