Brev

forelsket i min bedste ven

hej,

jeg har for nogle måneder siden mødt min allerbedste ven og vi har været så meget sammen og vi griner og hygger os altid men jeg er begyndt og kunne lide ham på mere end venne måden

og jeg ved vi ikke kan blive kærester da han er muslim og jeg er dansker

men hvad skal jeg gøre for jeg har nogle stærke følelser for ham

Pige, 15 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 15 år

Hvor er det dejligt, at du har fået en god bedste ven. Og dejligt, at du er forelsket.

Når man, som I, har det sjovt og hyggeligt sammen, er det nemt at blive forelsket. Og forelskelse skelner ikke mellem religioner. Derfor kan du jo ikke bare lige styre de følelser, du har for din bedste ven.

Er du helt sikker på, at det ikke kan lade sig gøre, at I bliver kærester? Selvom han er muslim, kan han jo også være forelsket i dig. Og mange muslimer er kærester med ikke-muslimer.

Måske kunne du prøve at tale med ham om, hvordan du har det med ham? Fornemmer du måske, at han også er vild med dig?

Hvis dine følelser er gengældt, kan I jo til en start holde kærligheden mellem jer. Når I så har fundet ud af, hvor stærke jeres følelser er for hinanden, så kan I overveje, hvem der kunne hjælpe jer med, hvordan man bedst får fortalt venner og familie om forholdet.

Hvis I når dertil, så kan I eventuelt kigge på Etnisk Ung.

Held og lykke med kærligheden

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Svar fra andre

Børn

vær eventuelt sammen med ham i din fritid eller efter skole

Svar

Børnetelefonens svar lyder så rørende. “Mange muslimer er kærester med ikke-muslimer. Forelskelse skelner ikke mellem religioner” Jeg er en pige på 16 og jeg mener simpelthen ikke det passer. Jeg kender absolut ingen tilfælde hvor et kæresteforhold mellem en muslim og en ikke-muslim er lykkedes. Der vil normalt altid være et krav fra muslimens familie at drengen/pigen skal vælge en muslim. Jeg vil råde dig til beholde ham som ven.
Hilsen Julie

Svar

Undskyld Børnetelefon – hvilken verden lever I i? Jeg er en dreng og går på gymnasiet og man kan da godt være ven med en muslim, men kæreste…? Aldrig! Mange piger tilkendegiver jo med deres tørklæde at de er urørlige og også for dem uden tørklæde betyder det ingen fester, ingen alkohol, ingen sex før ægteskab. Nogen muslimske drenge kan godt knalde en dansk pige, men de kan da aldrig tage hende med hjem og præsentere hende som kæreste med mindre de får hende gjort muslimsk. Så pigen der skriver ind og siger hun ved de aldrig kan blive kærester, har naturligvis ret. Hun kan måske godt få ham til at knalde hende men han bliver aldrig kæreste. mit råd må være at beholde ham som ven og så finde en dansk kæreste. Hej fra Alex

Svar