Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

burde jeg slå op?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære 17-årige pige.

Hvor er det sejt, at du rækker ud. Jeg forstår godt, at det fylder meget for dig, når dit forhold ikke er, som det plejede at være. Kærlighed er ikke altid nemt. Man kan føle sig helt vildt forvirret, fordi ens kæreste både kan gøre en rigtig glad og rigtig ked af det. Det er dog bedst, at man overordnet er mere glad end ked af det i sit forhold.

Jeg kan sagtens forstå, at du bliver ked af, at din kæreste ikke gider at gøre noget ud af jeres årsdag, når du selv har brugt en masse penge på en gave til ham. Det kan være en god idé at forventningsafstemme, hvordan man skal fejre sådan en dag, så det ikke kun er den ene, der gør noget ud af det.

Du skriver, at han ikke plejede at være sådan. Mon du ved, hvad der har ændret sig, og hvorfor han virker så ligeglad?

Jeg synes, du skal prøve at spørge ham om det. Det er vigtigt med åben kommunikation i et forhold, og når I har været sammen i så lang tid, tænker jeg, at det er rart at vide, om I stadig er på samme side.

Du nævner også, at I ikke har haft samleje endnu, fordi du ikke føler dig klar. Du skal vide, at det er helt okay, at du har det sådan. Det er faktisk virkelig vigtigt og sejt, at du mærker efter og holder fast i det. Du skal slet ikke gøre noget, du ikke er klar til.

Jeg synes dog ikke, at din kærestes reaktion er i orden. Du burde ikke ligge og græde, mens han bare sidder og kigger eller lægger sig til at sove. Det skal være ok, at du ikke vil have samleje, før du er klar, og du skal ikke føle dig presset til det eller føle, at du er til besvær.

Det er virkelig vigtigt, at du kender dine egne grænser, og det kan jeg mærke, at du gør, men du skal ikke have dårlig samvittighed over for din kæreste, fordi du siger fra. Samleje skal være en rar ting for jer begge to, og hvis du bliver presset til det, så er det ikke rart for dig.

Du nævner, at han virker ligeglad, og at han ikke vil ses med dine venner og familie og heller ikke har fortalt sine egne venner om dig. Det lyder som om, at du selv er træt af at blive behandlet som om, du er ligegyldig. Jeg synes ikke, at ens kæreste skal få en til at føle sig ligegyldig.

Jeg synes, det lyder som om, I måske har forskellige værdier og forventninger til, hvad jeres forhold skal indeholde. Det er jo okay at være uenige, men jeg synes, at du skal mærke efter i dig selv, om I er for uenige. Hvis I har så forskellige værdier og forestillinger om, hvordan jeres forhold skal være, er det måske ikke sikkert, at I kan finde et kompromis.

Det vigtigste er, at du selv er glad, og hvis han ikke gør dig glad, synes jeg, du skal prøve at mærke efter, om han er den rigtige for dig.

Det kan selvfølgelig være en rigtig svær beslutning at tage, men jeg synes, du virker rigtig sej, og det virker som om, at du kender dine grænser og står ved dig selv og dine værdier. Det skal du holde fast i.

Jeg vil foreslå dig at tale med nogen i dit liv om, hvordan du har det. Måske er du tryg ved dine forældre? Eller dine venner? Det kan være rart at få sagt sine bekymringer højt og dele det med nogen, der måske kan genkende følelserne, man selv sidder med.

Det er svært for mig at vurdere, om du skal slå op med din kæreste. Men jeg tror på, at du har modet til at sige fra, når du bliver behandlet dårligt. Husk dig selv på, at det er vigtigt at have det godt i sit forhold, selvom man selvfølgelig kan have dårlige dage og blive uenige en gang imellem.

Jeg håber, at du kan bruge mine råd og gøre, det du selv føler, der skal til for at være glad.

Jeg ønsker dig held og lykke med det hele og hepper på dig.

Kærlige hilsner BørneTelefonen.

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket? Ved du ikke, hvordan du flirter eller scorer dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det?

Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste er sammen med sine venner.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved bl.a. at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer eller få råd om kærestesorger og forelskelse.

Ramt af kæreste sorger? Få gode råd!

Det kan gøre så forbandet ondt at have kærestesorger! Her kan du få gode råd til, hvordan du bedst kommer igennem dine kærestesorger.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat