Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Vores forhold er slidt op og næsten ødelagt

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære Pige

Tak for dit brev, hvor du meget præcis beskriver, dit og L’s forhold. Jeg kan godt se, at det ikke er rart at være dig lige nu. Jeg er virkelig glad for, at du vælger at skrive herind.

Ud fra hvad jeg kan læse i dit brev, så overdriver jeg nok ikke, når jeg siger, at du og din tidligere kæreste, ikke er særlig gode ved hinanden. Det har vist gjort ondt i lang tid. I har haft store følelser for hinanden. Som du skriver, så elsker du ham virkelig og højere end livet selv, og måske har L det på samme måde med dig. Men, som du beskriver de måder I reagerer og det I gør ved hinanden, så har I ikke været særlig gode til at bruge disse kærlige følelser på en fornuftig måde. Måske har I, i de fleste tilfælde, brugt jeres kærlighed mod hinanden? Det er sådan, jeg læser dit brev – mon du er enig i det?

Nu er det så, at jeg skal komme med gode forslag til, hvad du kan gøre, for at få ham tilbage igen. Det synes jeg er svært og sætter mig i et dilemma, når jeg ser det fra L’s perspektiv. For din tidligere kæreste, L, har sagt stop, han har gjort det ret tydeligt. Han ønsker ikke at fortsætte jeres forhold. Så overvej, om tiden er inde til at se på det gode I har haft sammen, og respektere, at han siger fra?

Hvis jeg nu alligevel prøvede at hjælpe dig til at få ham tilbage… Så ville det betyde, at jeg hjalp jer til igen at fortsætte jeres forhold som før, til at gøre hinanden kede af det og til at I begge misbruger jeres tid. Så på den måde, så synes jeg ikke, at det er forfærdeligt, at jeg ikke kan hjælpe dig med den del. For hvis I skal være sammen, fordi I elsker hinanden, så skal I ændre på de måder, som I opfører jer overfor hinanden og behandler hinanden.

Men, der er en anden ting, som jeg måske kan hjælpe dig med, noget som jeg kraftigt vil anbefale, at du arbejder med, inden du kan være i et forhold. Så du ikke gentager de samme ting i et nyt forhold.

Det er faktisk meningen, at du skal have det godt – med eller uden kæreste. Hvis du ikke har det godt uden en kæreste, så får du det heller ikke sammen med en kæreste. Derfor er det vigtigste, som du kan koncentrere dig om lige nu, at få det bedre - et liv som du kan lide, også selvom du ikke har en kæreste, eller lige har mistet en. Kan du følge mig i, at der skal ske ændringer, for at det fremover kan blive bedre?

Måske tænker du, at det er hårdt sagt af mig, måske synes du, at jeg er for åndsvag, at jeg ikke gider hjælpe dig? Jeg kan på ingen måder bebrejde dig for at tænke sådan, men det ændrer bare ikke på, at det vigtigste er, at du får et liv, som er godt både med og uden kæreste. Lige så snart livet kun er godt, når vi har en kæreste, så bliver vi alt for sårbare, fordi livet så afhænger af et andet menneske – det dur bare ikke!

Nu kender jeg jo ikke så meget til dit liv. Jeg kunne rigtig godt tænke mig at kende din historie, vide noget om din familie, om du har mulighed for at få noget opbakning osv. Alt det vil jeg så gerne vide, fordi jeg så har mulighed for at hjælpe dig videre. Derfor er jeg bare så glad for, at du har skrevet herind, for det betyder, at du har taget hul på fremtiden - frem imod at få et godt liv. Jeg vil så gerne have, at du ringer herind til os. På den måde, så kommer du til at tale med et voksent menneske, der er vant til at tale om den slags problemer. Du kommer til at tale med et menneske, som kan stille dig alle de spørgsmål, og du kan stille de spørgsmål du har på hjertet, og som er nødvendige for at hjælpe dig. Sammen kan I finde de veje, som er mulige for dig at gå ud af. Du er anonym, når du ringer ind, vi kan ikke se dit nummer, og du kan derfor bare sige farvel og lægge røret på, hvis du synes det er for svært. BørneTelefonen kan du ringe til på 116 111. Du kan også starte med at sende en sms til nummeret, og så få lidt gang i snakken på den måde. Alternativt, kan du også chatte med os her

http://www.bornetelefonen.dk/raadgivning/Basechat.aspx

Jeg håber virkelig, at du ringer ind til os. Der er hjælp at hente, og vi sidder her faktisk for det samme.

Kærlig Hilsen BørneBrevkassen

 

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket? Ved du ikke, hvordan du flirter eller scorer dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det?

Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste er sammen med sine venner.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved bl.a. at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer eller få råd om kærestesorger og forelskelse.

Ramt af kæreste sorger? Få gode råd!

Det kan gøre så forbandet ondt at have kærestesorger! Her kan du få gode råd til, hvordan du bedst kommer igennem dine kærestesorger.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat