Brev

Voldtaget af min kæreste

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

 

Hej 12 årige pige

Jeg kan godt forstå, hvis du er ked af det og vred på din kæreste. Det er rigtig tarveligt af ham, at han ikke lytter til dit nej og dit stop. Hvor er det samtidig sejt af dig, at holde fast i, at du ikke havde lyst og ikke følte dig klar - derfor skulle han også stoppe.

Det er helt almindeligt, at man ikke er klar til sex, når man er 12 år. De fleste nyder bare at være sammen, det kan være, at man holder i hånd, krammer og måske kysse lidt. 

Det du har oplevet er slet ikke i orden og skulle ikke være sket. Ens kæreste skulle man jo gerne have tillid til og man skal kunne stole på hinanden.

Jeg syntes, at du skal tale med dine forældre om det. Måske skal I også en tur forbi lægen, så lægen kan tjekke, at du har det fint.

Måske bliver dine forældre lidt kede af det, når du fortæller om det eller måske skriver du det til en af dine forældre. Men det er nok fordi, at de lige skal forstå det og så er de nok klar til at hjælpe dig og snakke med dig, hvad der er bedst at gøre. 

De er vigtigt, at du taler med nogle voksne, om det der er sket. Det er ikke godt at gå alende med den oplevelse og de tanker som følger med. Der skal de voksne støtte dig.

Jeg tror, at dine forældre vil blive glade for, at du fortæller det - de fleste forældre vil gøre alt hvad de kan, for at hjælpe deres børn.

Hvis det er svært for dig, kan du vise dine forældre mit svar og så kan I få en god snak bagefter - de bedste tanker herfra.

Mange tanker fra BørneTelefonen

Er du blevet seksuelt krænket?

Seksuelle krænkelser er, hvis du bliver tvunget, presset eller lokket til noget seksuelt. Det kan også være en krænkelse, selvom man ikke sagde nej.

En seksuel krænkelse er fx hvis nogen rører ved dig på en seksuel måde, uden at du har givet dem lov. Hvis du bliver bedt om at røre ved dem. Hvis du skal kigge på noget seksuelt eller gøre noget seksuelt – fx tage tøjet af.

Det er heller ikke ok, hvis du bliver presset til at tale om seksuelle emner – fx svare på spørgsmål, om du onanerer.

Det er vigtigt at tale med nogen, hvis man har været udsat for en krænkelse. Her kan du læse mere om seksuelle krænkelser og få gode råd.

Seksuel krænkelse Andre der hjælper

Anmeld digital krænkelse

Anmeld ulovlig deling af billeder og video samt digital afpresning
Læs mere

Anmeld voldtægt og seksuelle overgreb

Hjælp til at anmelde voldtægt og seksuelle overgreb
Læs mere

Bryd Cirklen

Hjælp til unge, der er seksuelt grænseoverskridende overfor børn (over 18 år)
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.
Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat