Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Vold..

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Hej 13-årige pige.

Jeg kan godt se dit dilemma. Og jeg forstår godt, at du ikke ved, hvad du skal gøre. Det lyder til, at du er rigtig glad for ham. Men nu har I haft en rigtig slem konflikt - og derfor begynder du måske at tænke på, om I skal fortsætte som kærester. Det kan jeg godt forstå.

Det lyder som om, at din kæreste har det svært med sit temperament og sin ADHD. Det er rigtig sødt af dig, at I sammen har lavet nogle aftaler for, hvad I skal gøre, hvis han ikke er på toppen. Det er meget omsorgsfuldt af dig at tage dig godt af ham. Men det er også rigtig vigtigt, at du husker at passe på dig selv. Og lige nu kan du mærke, at din kæreste har overtrådt din grænse.  Og det skal du beskytte dig mod ikke sker igen. 

Jeg tænker, at du garanteret godt ved, at det er ulovligt at slå. Man skal ikke være kærester med en person for enhver pris. Når man er kærester, kommer man til at skændes nogle gange. Det er helt normalt. Men skænderierne må ikke blive til vold. Og derfor bliver jeg faktisk bekymret for dig. Det er nemlig sådan med vold, at det ikke forsvinder af sig selv. Tværtimod bliver tingene faktisk tit værre. Derfor er det vigtigt, at du og din kæreste får noget hjælp. 

Jeg kan godt høre, at du er meget forelsket i din kæreste. Og jeg tænker også, at han må have en masse gode sider, siden du er faldet for ham. At han har ADHD er dog ikke en undskyldning for, at han slår. Det skal han derfor have noget hjælp til at stoppe med.

Jeg synes derfor, det er rigtig vigtigt, at du får talt med en voksen om det her. Du kan fx gå til din lærer. Eller måske dine forældre? Eller en venindes mor? Det er nemlig vigtigt, at der er nogen der holder øje med dig - og kan hjælpe dig, hvis din kæreste igen slår dig. 

Du bliver også nødt til at få talt med din kæreste. At være kærester i et halvt år er et godt stykke tid i din alder – så mon ikke I før har været i en konflikt men alligevel fandt en løsning? Du kan tale med ham om, at du ikke vil finde dig i at blive slået. Det er nemlig vigtigt, at du fortæller ham, at han har overskredet din grænse. For på den måde, så svigter du ikke dig selv.

Jeg får lyst til at fortælle dig om http://www.ditforhold.gl . Kender du mon den hjemmeside? Her kan du søge endnu mere hjælp. De ved nemlig meget om vold mellem kærester. Derinde kan du også søge hjælp, hvis jeres forhold ikke bliver bedre. Du er selvfølgelig også altid velkommen til at skrive ind til BørneTelefonen igen eller ringe herind på 116111. 

Jeg ønsker dig alt det bedste og et håb om, at I finder en løsning – om det så er sammen eller hver for sig.

De bedste hilsner fra

BørneTelefonen

Få flere gode råd, hvis du oplever Vold i familien

Vold er altid ulovligt, så hvis du oplever vold i familien, er det rigtig vigtigt, at du får hjælp. Hvis din mor eller far slår eller taler nedladende til dig, så er det aldrig din skyld! Det er altid de voksnes ansvar, at du føler dig tryg.

Vold kan ske på forskellige måder. Nogle oplever, at deres forældre er voldelige overfor hinanden. Det kan også være, at volden går ud over dig eller dine søskende.

Vold i hjemmet kan både være fysisk og psykisk. Fysisk vold er, hvis man fx bliver sparket, slået, rusket eller nevet. Psykisk vold er, hvis man fx bliver ignoreret, ydmyget, truet eller talt nedladende til.

Her på siden kan du få nogle råd til, hvordan du kan få hjælp, hvis du oplever vold derhjemme. Du kan se en video om vold i familien, læse om rettigheder, få hjælp til at skrive et brev eller læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Vold Andre der hjælper

Anonym rådgivning i din kommune

Alle kommuner tilbyder åben, anonym rådgivning for børn og unge.
Læs mere

Bryd Tavsheden

Til dig, der er udsat for vold i familien eller i et kæresteforhold (13-24 år)
Læs mere

Ud af voldens skygge

Rådgivning og behandlingstilbud til voldsramte kvinder og børn (over 18 år)
Læs mere

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat