Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Vildt forelsket!

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 12 år,
Tak for dit brev. Det er flot, at du har haft overskud til at skrive. Jeg kan godt læse og forstå, det er svært for dig lige nu, når du føler som du gør over for en, som du er meget forelsket i.
Jeg tænker, at du har haft et flot mod ved at prøve at få kontakt med ham, og sådan chancer skal man nogle gang tage for at finde ud af, om ens følelse er gengældt. Desværre var den, det ikke denne gang. Men sejt du forsøgte og godt, at du så stopper med at kontakte ham - på den måde viser du ham, at du respekterer hans følelser for dig.
At være forelsket kan være rigtig dejligt, men ligeså dejligt det kan være, lige så ondt kan det gøre, specielt når ens følelser ikke bliver gengældt. Og jeg tænker, at det er det, som du oplever. Den følelse, du har, er helt normal, og du deler den med mange unge, som er forelsket i én, de ikke kan få.
Du spørger, hvad du skal gøre? Kunne du meget kort skrive til ham, at du ikke var ude på at stalke ham, og at du er ked af, at han forstod det på den måde. Det ved jeg godt ikke fjerner din følelse for ham, men så har du afsluttet jeres skriveri på en god måde.
Måske vil det hjælpe dig ikke at kigge på fotos af ham i en periode, selvom jeg godt ved, at det kan være svært. Du kunne lave en aftale med dig selv om, at når du får lyst til at kigge på ham, så skal du gøre noget godt for dig selv. F.eks. lave en kop te, sms'e til en god veninde, se en film, læse i en sjov bog eller noget andet, du godt kan lide. Måske kunne det også være en hjælp for dig i en periode at lave aftaler med venner og veninder om at være sammen efter skole. Så der sker noget sjovt sammen med dem. 
Jeg ville ønske, der var en magisk sætning, jeg kunne skrive til dig, og så gik det hele væk, men sådan en sætning findes desværre ikke. Måske kunne det hjælpe dig at ringe til BørneTelefonen 116 111, hvor der sidder voksne klar til at snakke. De er vant til at snakke med unge som dig.
Kærlig hilsen BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket? Ved du ikke, hvordan du flirter eller scorer dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det?

Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste er sammen med sine venner.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved bl.a. at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer eller få råd om kærestesorger og forelskelse.

Ramt af kæreste sorger? Få gode råd!

Det kan gøre så forbandet ondt at have kærestesorger! Her kan du få gode råd til, hvordan du bedst kommer igennem dine kærestesorger.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat