Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Venner eller mere

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 15 år,

Jeg kan godt forstå, at du føler at det er en svær situation, du står i, da du ikke vil såre ham. 

Jeg synes, det er meget modent af dig at tænke så meget på hans følelser, og at du godt ved, der skal gøres noget ved det. Du er en god ven.

Der er mange unge mennesker der har prøvet at stå i din situation, hvor den ene part vil mere end den anden, og det kan være rigtig svært at finde ud af, hvad der er rigtigt at gøre, fordi man ikke ønsker at såre hinanden.

Som du beskriver det, lyder det som om, at du har fundet dig en bedste ven, hvilket er helt fantastisk.
Det lyder dog også som om, at han ønsker mere end det. Derfor er det en rigtig god idé, at I sammen får afklaret, hvad I hver især lægger og ønsker i jeres venskab.
Her er det vigtigt, at du mærker efter, hvad du føler og ikke lytter til, hvad de andre synes du skal føle.
Du skal have dig selv med hele vejen, det er det vigtigste!

Jeg ved godt, det kan være en rigtig svær snak at tage, men du er nok nødt til at være ærlig overfor ham, hvis ikke du vil såre ham. Jo længere tid I fortsætter uden at have talt om det, jo mere tror han måske, at der er en chance for, at du alligevel gerne vil mere end venskab.

Når I skal tale om det, kan I eventuelt gå en tur sammen, sådan så I har ro omkring jer. Du kan fortælle ham det, du skriver i brevet her, at du ikke vil såre ham, men heller ikke miste ham. Det kan jo være, at I sammen kan finde en løsning så ingen af jer bliver såret, og I stadig kan være venner.
Når I har talt sammen, er det vigtigt, at du giver ham tid til at tænke det hele igennem, da det jo er ham, der skal gøre op med sig selv, om han kan acceptere, at I bare skal være venner.
Jeg er sikker på, at hvis I er helt ærlige over for hinanden, skal I nok finde en god løsning.

Hvis du tænker, at det er alt for svært at tale om det, kan du også skrive et brev til ham, som kan hjælpe jer i gang med at tale om det.

Jeg håber, at I får talt sammen snart, og at hverken du eller ham bliver såret.

De bedste hilsner fra
BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket? Ved du ikke, hvordan du flirter eller scorer dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det?

Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste er sammen med sine venner.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved bl.a. at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer eller få råd om kærestesorger og forelskelse.

Ramt af kæreste sorger? Få gode råd!

Det kan gøre så forbandet ondt at have kærestesorger! Her kan du få gode råd til, hvordan du bedst kommer igennem dine kærestesorger.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat