Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Veninde med kæreste

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14

Det er slet ikke rart at føle sig tilsidesat. Jeg kan godt forstå, at du savner din veninde og jeg vil prøve at foreslå nogle ting, der måske kan hjælpe.

Det kan gøre rigtig ondt, hvis en ven trækker sig fra en, eller ikke vil så tæt, som man plejer at være. Så jeg kan godt forstå, at det fylder i dine tanker. Du skriver, at hun er meget glad for sin kæreste og at du føler dig tilsidesat. Jeg tror ikke, at det er fordi, hun ikke vil dig. Men fordi at hun er så optaget af sin kæreste, at hun kommer til at glemme at være ligeså nærværende som veninde. Det gode er, at hun sikkert stadig holder ligeså meget af dig - men det lyder til, at I skal tale lidt sammen om, at du bliver ked af det i øjeblikket.

Du skriver selv, at du har tænkt på at snakke med din veninde om det, men at du ikke helt ved, hvordan du kan gøre det. Det kan nogle gange virke lidt skræmmende at tale om noget, som er svært eller følsomt. Måske er du nervøs for, om din veninde opfatter det på en bestemt måde. Jeg tænker, at du kan prøve at starte snakken på en måde, hvor du viser din veninde, at du holder meget af hende, og at du savner hende - altså at fokusere på nogle kærlige ting, fremfor måske at være vred og sige, at hun gør noget forkert.

Det er næsten altid bedst, at man snakker sammen ansigt til ansigt, for så er det nemmere at undgå, at noget bliver misforstået. Du kan tænke over, om du har mod på at tale med hende en dag, hvor I måske går en tur sammen? Du kan også starte med at skrive en besked til hende, hvis det føles mere rart. Jeg tænker, at du kan prøve at skrive, at du savner hende. Du kan spørge, om hun vil være med til, at I laver noget sammen. 

Jeg ved godt, at du er blevet ked af, at din veninde ikke har prioriteret dig så højt, og måske har du brug for, at hun får at vide, at du er blevet meget ked af det. Det kan også være, at du bare har brug for, at I ser hinanden noget mere - og så er der måske ikke nogen grund til at sige til hende, at hun har gjort dig ked af det. Prøv at mærke om det vil være vigtigt for dig at tale med hende om, hvordan du har haft det med hende på det sidste.

Du er velkommen til at ringe til os på BørneTelefonen, hvis vi skal tale mere om samtalen med din veninde. 

Hav det rigtig godt.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat