Brev

Ved ikke hvad jeg skal gøre

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 11 snart 12.

Mange tak for dit brev. Hvor er det bare godt, du skriver herind.

Jeg kan høre, at du står i en lidt svær situation lige nu. Du skriver i dit brev, at du har mistet en vigtig person. En person som du har haft en crush på, og som du gerne vil være venner med igen.

Når man mister en person, som man rigtig godt kan lide, så kan det være meget ubehageligt. Man kan gå og være ked af det eller føle sig alene. Er det mon også sådan, du har det?

Jeg kommer til at tænke på, hvordan det mon kan være, at hun har blokeret dig? Og hvorfor svarer hun dig mon ikke i skolen? Måske handler det om, at i er blevet uvenner? Eller måske handler det om noget helt andet?

Uanset hvad der er sket, så kan jeg høre, at du gerne vil være venner med hende igen. Det at du skriver herind viser mig, at hun betyder meget for dig. Det viser også, at du er omsorgsfuld og modig. Det synes jeg du skal bruge, når du skal prøve at blive venner med hende igen.

Jeg vil meget gerne hjælpe dig med, hvordan du kan blive venner med hende igen.

Tal med hende:

Mit bedste og første råd er, at du taler med hende. Måske du kan spørge hende i skolen, om hun vil gå en tur? Eller spille bold i frikvarteret? Her får i mulighed for at tale sammen om, hvad der er sket. Måske du kan sige:

“Jeg er ked af, at vi ikke er venner mere. Jeg vil rigtig gerne være venner med dig igen. Du er meget vigtig for mig.”

Det kan være en god ide at tale sammen i virkeligheden. Når man taler sammen i virkeligheden, så undgår man måske de misforståelser, der kan komme, når man snapper eller skriver sammen.

Kunne du mon finde på at tale med hende?

Skriv et brev:

Hvis det er svært at sige det i virkeligheden, så kan du skrive et brev. Jeg ved, at det har hjulpet andre børn og unge.

I brevet kan du skrive det, du har skrevet til os. At hun er vigtig for dig, og at du gerne vil være venner med hende igen. Brevet kan du give hende, så hun kan læse det. Rigtige breve kan man nemlig ikke blokere.

Jeg håber meget, at du vil prøve idéerne. Hvis de ikke virker for dig, så vil vi meget gerne hjælpe dig med at finde nogen andre. Derfor må du altid gerne skrive eller ringe til os på 116 111.

Du skriver i dit brev, at du har mistet din far. På BørneTelefonen taler vi med en del børn og unge, der har mistet sine forældre. Derfor ved vi også, at det kan påvirke en meget. Husk du altid gerne må kontakte os, hvis du har brug for at tale om det. Nummeret er 116 111.

Jeg håber meget, du kan bruge mit svar. Jeg ønsker dig alt det bedste. Tak fordi du har fundet modet til at skrive herind.

Kærlig hilsen BørneTelefonen.

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket (måske for første gang)? Ved du ikke, hvordan du flirter eller score dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven og ved du ikke, hvordan du får det sagt uden at ødelægge venskabet? Er du i tvivl, om du er rigtig forelsket eller om dit crush er vild med dig? Og hvad betyder det, når din flirt sender hjerte emojis eller når han ikke svare på snap?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger og tænker over, hvorfor det gør så ondt? Hvor lang tid det varer og hvordan du kommer videre? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det, på en sød måde?

Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste hellere vil ses med andre end dig. Og hvordan taler man så, om sine følelser?

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer, læse andre børns breve, få råd om kærestesorger og forelskelse, eller ved at stemme og give din mening om fx aldersforskel mellem kærester.

Kærlighed Andre der hjælper

Privatsnak

Stil spørgsmål om om kroppen, pubertet, følelser, forelskelse, kærester, sex og prævention.

Læs mere

Sexlinien

Rådgivning til unge ml 15-25 år om seksuelle spørgsmål og problemer, prævention, sexsygdomme, graviditet, nødprævention, abort m.m.

Læs mere

Voldsom Kærlighed

Voldsom Kærlighed er for dig mellem 16-24 år, som har brug for hjælp til at bearbejde dine oplevelser og leve et ungdomsliv uden kærestevold. Er det ikke dig, men én du kender, der er udsat for kærestevold, så kan du også få hjælp til at hjælpe den, du kender. Mange unge synes, at det kan være […]
Læs mere
Chat
Chat