Brev

Ved ik hvad der går af mig

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære 13-årige dreng

Hvor er det skønt at høre, at du er så forelsket i din kæreste. Det er dejligt at møde kærligheden, men det kan sommetider medføre en del andre følelser og bekymringer, som man ikke havde før. F.eks. hvordan man klarer sig til en eksamen.

Det er godt, at du er modig og søger råd og vejledning hos os.

Når man er forelsket, vil man gerne tage sig bedst muligt ud i den andens øjne. Men man kan jo kun se verden fra sin egen vinkel. Derfor forestiller vi os, hvordan andre ser og opfatter os, ud fra hvordan vi selv opfatter verden. Giver det mening? Du lægger mere vægt på dine karakterer nu, fordi det er det, du tror, din kæreste lægger vægt på ved dig.

Den eneste måde du kan finde ud af, hvordan hun ser verden, er ved at I taler sammen. Så jeg vil råde dig til at fortælle din kæreste om din bekymring for din eksamen. På den måde kan du få at vide, hvordan hun ser på det. Hvis hun virkelig holder af dig, så betyder det ikke så meget.

Kærlighed handler mere om, hvem du er som menneske. Det er ikke et karakterblad hun har forelsker sig i, men en sød fyr med alt hvad det indebærer. Hvis du åbner op, og fortæller at du er nervøs, kan du få hendes omsorg og støtte. Hvis du har lyst til at læse om kærlighed kan du kigge her.

Dernæst synes jeg, at du skal fortælle din ven, at du er blevet kærester med hans søster. Jeg kan godt sætte mig ind i, hvor svært dét kan være. Men af hensyn til dit og hans venskab er det vigtigt, at du er ærlig. Han finder sikkert ud af det på en eller anden måde alligevel.

Jeg tænker derfor, at det er bedre, at det er dig, der fortæller ham om det. Ved at du holder det hemmeligt, kan det være han føler du har løjet for ham. Det kan skabe mistillid mellem jer. Venskaber skal bygges på tillid.

Så tag en snak med din kæreste og fortæl hende om, at du er nervøs. Og tag mod til dig, og fortæl din ven om jeres kæreste forhold.

Jeg ønsker dig alt det bedste.

Mange venlige hilsner

BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket (måske for første gang)? Ved du ikke, hvordan du flirter eller score dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven og ved du ikke, hvordan du får det sagt uden at ødelægge venskabet? Er du i tvivl, om du er rigtig forelsket eller om dit crush er vild med dig? Og hvad betyder det, når din flirt sender hjerte emojis eller når han ikke svare på snap?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger og tænker over, hvorfor det gør så ondt? Hvor lang tid det varer og hvordan du kommer videre? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det, på en sød måde?

Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste hellere vil ses med andre end dig. Og hvordan taler man så, om sine følelser?

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer, læse andre børns breve, få råd om kærestesorger og forelskelse, eller ved at stemme og give din mening om fx aldersforskel mellem kærester.

Kærlighed Andre der hjælper

Privatsnak

Stil spørgsmål om om kroppen, pubertet, følelser, forelskelse, kærester, sex og prævention.

Læs mere

Sexlinien

Rådgivning til unge ml 15-25 år om seksuelle spørgsmål og problemer, prævention, sexsygdomme, graviditet, nødprævention, abort m.m.

Læs mere

Voldsom Kærlighed

Voldsom Kærlighed er for dig mellem 16-24 år, som har brug for hjælp til at bearbejde dine oplevelser og leve et ungdomsliv uden kærestevold. Er det ikke dig, men én du kender, der er udsat for kærestevold, så kan du også få hjælp til at hjælpe den, du kender. Mange unge synes, at det kan være […]
Læs mere
Chat
Chat