Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Ulykkelig kærlighed

Hej BB.

Jeg er en pige på 15 år. Det er lidt over to måneder siden, at min ekskæreste slog op med mig. Vi havde været sammen i lidt over 10 måneder, og mildt sagt, så elsker jeg ham stadig uendelig højt. Vi går i klasse sammen, og har lidt over et år tilbage sammen.

Fem dage efter han havde slået op, hørte jeg at han have været sammen med “M” til en fest. Det ødelagde mig fuldstændigt. De første par uger efter vores brud, endte vi sammen igen til en fest. Jeg var selvfølgelig i den syvende himmel, for jeg troede virkelig, at vi skulle være sammen igen. I 2-3 uger havde vi lidt igen, og mødtes en gang imellem. Når vi var alene, var alt som det var, da vi var kærester. Han bildte mig ind, at han stadig havde lidt følelser for mig. Jeg åd det råt, for jeg håbede virkelig.

Det var virkelig en forvirrende tid, for lige efter, havde han mødt “L” som han havde som baggrund på sin mobil (Han har aldrig nogensinde haft mig som baggrund før) begyndte han at være lidt sammen med mig. “L” droppede ham så. På et tidspunkt skulle han vise mig et billede på sin mobil, og kom til at spole for langt, og jeg så et billede af hans hånd, hvor der står “L”s navn på (han har aldrig skrevet mit navn på sin hånd).

Men altså, det er det negative af det hele. Men han er virkelig, virkelig verdens mest søde fyr!! Jeg elsker alt ved ham. Hans duft, hans udseende, hans humor, hans overskønne personlighed, hans tøjstil.. Alt!! Når jeg var syg, kom han hjem til mig med chokolade, og holdte sig vågen om natten med mig. Han er den der kender mig bedst – han kender ALT til min fortid. Og det skal siges, at jeg ikke har oplevet nogle vildt fede ting. Mildt sagt. Der er så mange ting, som jeg kun kan snakke med ham om. Vi kunne simpelthen lave alting sammen. Vi havde det altid sjovt sammen, og skændes vi, var det små bagateller. Vi kunne græde sammen, elske sammen, have det sjovt sammen – alt!!

Jeg forstår ikke, hvad der gik galt. Vi fik tit at vide, at vi havde et meget specielt og unikt forhold. Og det havde vi virkelig. Vi var sammen fast to dage om ugen, og sov tit sammen i weekenderne. Og så så vi jo hinanden i klassen, men der forsøgte vi at være sammen med de andre. Som tiden gik, blev jeg mere og mere afhængig af ham.. Hvis det ikke lige fungerede derhjemme, ringede jeg altid til ham, og jeg kunne glemme alt det negative igen. Der er simpelthen så mange ting, jeg gerne vil have med, men det vil vikelig gøre brevet endnu længere. Det var ham som tog min mødom, og han var den mest kærlige og søde. Så det fortryder jeg bestemt ikke, og han var den helt rigtige. Ligegyldigt hvor naivt det lyder, så troede jeg virkelig, det skulle være han og mig for altid. Men den sidste måneds tid i vores forhold, kunne jeg godt mærke at han ændrede sig. Han var meget afvisende og aflyste ofte aftaler. Og så slog han op.

Og nu.. To måneder efter: jeg hader livet. Jeg kan sidde i skolen og de på ham, og så må smutte ud på toilettet, for at græde. Det gør simpelthen så ondt. Når jeg kommer hjem fra skole, så ligger jeg bare i min seng. Der er ikke en dag, jeg ikke græder mig selv i søvn. For to uger siden, sagde han helt stop. Altså, at han ikke gad noget mere. Men gerne ville være venner. Men.. Jeg kan ikke lade være at græde, når der kommer en SMS fra ham. Når han snakker til mig, kan jeg knapt få vejret af smerte. Ofte ligger jeg bare krummet sammen i min seng og græder. Alle siger, at det hurtigt bliver bedre. Men det bliver bare værre og værre. Savnet til ham bliver værre dag for dag. Jeg kan ikke beskrive hvor højt jeg elsker ham. Jeg vil gøre alt for ham. Vil ofre alt for ham.

Når jeg er ude på min løberute, forbi broen over motorvejen, stopper jeg op og fantaserer om hvordan det ville være, bare at hoppe ned og dø. Så skulle jeg ikke være ked af det mere.. Og jeg aner ikke hvad jeg skal gøre. Jeg følge ikke med i skolen mere, jeg lukker mig inde på mit værelse og isolerer bare mig selv. Jeg er sammen med min bedsteveninde en gang i mellem, men ellers ikke nogen.. Jeg aner vikelig, hvornår smerten går væk.

Hvornår jeg kan blive glad igen. For jeg håber stadig på, at han og jeg kan blive kærester igen en dag. Er jeg ved at blive fuldstændig deprimeret og sindssyg??

Pige, 15 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 15 år.

Sikken en dejlig kæreste, du har haft. Jeg kan godt forstå, at du er ulykkelig over at miste ham. Og ulykkelig kærlighed gør bare så ondt, at man sommetider kan få lyst til at flygte fra det hele.

Når man har det som du, kan man blive i tvivl, om det nogen sinde stopper. Og man kan blive i tvivl, om man er ved at blive sindssyg.

Men det stopper, og du er ikke ved at blive sindssyg. Det er en meget smertefuld periode, du er inde i. Din reaktion på dit tab af din elskede er helt almindelig. Det gør rigtig ondt at miste én, man elsker. Og særlig svært bliver det måske, fordi I ses i klassen hver dag.

Det bedste du kan gøre for dig selv er, at søge trøst hos andre, du holder af. Mange af dine venner har sikkert selv prøvet at have kærestesorg og ved, hvor svært det er at bære. Måske har din familie også lagt mærke til, at du har været trist? Måske kan de også være med til at støtte og trøste dig lige nu, hvor du er lidt ekstra sårbar..?

Det kan også være en god idé at skrive dagbog, så du kommer af med dine tanker.

Motion er også rigtig godt til at få smerten lidt ud af kroppen. Hvis du har mulighed for det, er en løbetur i skoven, hvor du rigtig kan trampe, råbe og måske sparke til nogle træer en god ting.

Kærlig hilsen fra BørneBrevkassen

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket? Ved du ikke, hvordan du flirter eller scorer dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det?

Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste er sammen med sine venner.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved bl.a. at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer eller få råd om kærestesorger og forelskelse.

Ramt af kæreste sorger? Få gode råd!

Det kan gøre så forbandet ondt at have kærestesorger! Her kan du få gode råd til, hvordan du bedst kommer igennem dine kærestesorger.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat