Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Ulovligt?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 13 år.

Jeg kan godt forstå, at du har tanker om sex og hvad der er lovligt. Din kæreste er 15 år og derfor er hun over den seksuelle lavalder. Da du er 13 år, er du under den seksuelle lavalder. Ifølge loven er det ikke lovligt for hende at have sex med dig. Det betyder, at hun kan blive anklaget for at have sex med en mindreårig, hvis der er nogen der anmelder hende.

Uanset alder, er det vigtigt at man føler sig klar til sex. Man skal ikke føle sig presset til at gøre noget. Det er vigtigt, at man har respekt for hinanden, og at man føler sig tryg med den, man gerne vil have sex med.

Men loven er lavet for at beskytte børn og unge under 15 år, mod overgreb og seksuel udnyttelse fra voksne eller nogen der er meget ældre end barnet eller den unge. Hvis to jævnaldrende fx på 14 år har sex, fordi begge siger ja, bliver man ikke straffet, da begge er under den seksuelle lavalder.

Du kan læse lidt mere om den seksuelle lavalder lige her på https://bornetelefonen.dk/seksualitet-rettigheder 

Det er dejligt at du har en kæreste, som du er glad for. Det er vigtigt, at man beskytter sig mod graviditet og sexsygdomme. Kondom er en god måde at beskytte sig mod både sexsygdomme og graviditet.

Kondomer kan købes i alle supermarkeder, tankstationer, Matas, apoteket og på nettet.

Pas godt på dig selv og din kæreste

Hilsen BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket? Ved du ikke, hvordan du flirter eller scorer dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det?

Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste er sammen med sine venner.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved bl.a. at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer eller få råd om kærestesorger og forelskelse.

Ramt af kæreste sorger? Få gode råd!

Det kan gøre så forbandet ondt at have kærestesorger! Her kan du få gode råd til, hvordan du bedst kommer igennem dine kærestesorger.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat