Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Udnyttet

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 12 år

Hvor er jeg ked at at høre, at du skulle opleve det med de drenge, der skriver til dig på den måde. Jeg kan virkelig godt forstå, at du synes, det er ubehageligt, og du bliver ked af det. Det er der ingen, der vil bryde sig om. Det er slet ikke okay, at han skriver de ting om dig. Heldigvis har han blokeret dig, og forhåbentlig kontakter han dig ikke igen. Jeg håber, din veninde, som han skrev det til, fortalte ham, at det ikke var okay at skrive sådan noget om dig?

Nogle gange når man høre grimme ting om sig selv, kan man komme til at tro, at det er rigtigt. Eller hvis dem man kender ikke har været særligt søde ved en, kan man tro, at det har noget med en selv at gøre – at man er forkert på en eller anden måde. Det er helt normalt at føle sådan. Måske du kan genkende det?

Nogle mennesker synes desværre, det er sjovt at mobbe andre og får det bedre at gøre andre kede af det. Men jeg kan fortælle dig, at det kun er dem, der ikke har det godt med sig selv, der gør sådan noget.

Det siger intet om, hvem eller hvordan du er, men kun noget om ham, når han synes, det er sjovt at gøre dig ked af det, ved at skrive de ting om dig til din veninde og lyve over for dig med sådan en prank.

Det er nogle ubehagelig ting, du har været ude for, og jeg kan godt forstå, det ikke er rart at gå med det alene. Derfor er jeg virkelig glad for du skriver herind og deler dine følelser med mig.

Nogle gange kan man godt føle, at man ingen venner har og føle sig helt alene i verden, selvom man ikke er det. Måske fordi man ikke lige tænker over, at der kan være nogen man kender, der gider lytte til, hvordan man har det. Men du kan prøve at tænke dig om og mærke efter. Mon der er en du kender – barn eller voksen, som du er glad for at være sammen med og som du føler dig tryg ved, som du kan dele den her oplevelse med? Den veninde du skriver om, er hun en god veninde, du kan betro dig til? Eller måske der er en i din familie eller på din skole?

Det behøver ikke altid være en man kender rigtig godt eller har kendt i lang tid. Den person skal bare give dig en god fornemmelse i maven og ikke være en, du frygter laver en prank igen. Det kan også være en god ide at tale i virkeligheden og ikke på chat, for der kan det være svært at se om folk virkelig mener det, når man skriver sammen.

Nogle gange skal man møde mennesker, der kan lide en, før man kan lide sig selv. Det lyder lidt skørt, for du er jo helt som du skal være, og der er slet ikke noget galt med dig. Men sådan er det bare for de fleste mennesker.

Mon ikke også det er vigtigt for dig, hvem du er sammen med, og hvem du vælger som dine venner? Du har derfor god grund til at være kræsen med hvem, der skal være dine venner. Det lyder til, at det er vigtigt for dig, at det er nogen, der får dig til at have det godt med dig selv? Nogle gange er der langt imellem, man møder de rigtige og søde venner. Indtil da må man holde de dårlige venner væk som f.eks. de drenge der bare prankede dig.

Jeg håber mit brev kunne hjælpe dig en smule, og jeg håber, du kan komme i tanke om en, du vil prøve at tale med og fortælle lidt om dine oplevelser med de drenge? Ellers er vi altid klar til at tale med dig her på Børnetelefonen.

Kærlig hilsen,

Børnetelefonen

 

 

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket? Ved du ikke, hvordan du flirter eller scorer dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det?

Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste er sammen med sine venner.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved bl.a. at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer eller få råd om kærestesorger og forelskelse.

Ramt af kæreste sorger? Få gode råd!

Det kan gøre så forbandet ondt at have kærestesorger! Her kan du få gode råd til, hvordan du bedst kommer igennem dine kærestesorger.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat