Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Trust issues

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 14 år

Jeg kan læse, at du har nogle ubehagelige oplevelser over snapchat. Derfor kan jeg godt forstå, at du har svært ved at stole på folk. Jeg vil i dette brev give dig nogle af mine tanker omkring din situation, og give dig et par råd til hvad du kan gøre.

Aller først vil jeg gerne rose dig for, at du ikke sendte noget billede til pigen. Det var den helt rigtige beslutning – så det var sejt gjort af dig! Da du netop ikke vidste hvem det var du snappede med, ville du heller ikke kunne vide hvad billedet skulle bruges til. Derfor vil jeg råde dig til, at fortsætte med at være meget forsigtig med hvad du sender afsted, især når du ikke ved præcist, hvem det er, du taler med.

Du skal også vide, at den måde som pigen behandler dig på slet ikke er okay. For det første er det ikke okay at udgive sig for at være en anden, for at lokke billeder fra dig og for det anede er det ikke okay at skrive til dig på den måde, selv om det måske bare er for at lave sjov.

Hvis det er en du kender fra din klasse, vil jeg derfor råde dig til at tale med jeres klasselærer om det. Drillerier behøver ikke kun at forgå i skolen, før at det er jeres lærers ansvar at tage sig af det. Hvis nogle af pigerne gør sådan mod dig og måske mod andre i klassen, så er det vigtigt at det kan blive stoppet inden det går for vidt.

Hvis du ikke har lyst til at tale med din lærer om det, så kunne du også gå til dine forældre. Dine forældre kunne så tage en snak med din lærer for dig.

Måske er du ikke den eneste i din klasse som dette sker for, og det er vigtigt at personer, der bruger snapchat eller andre sociale medier på den måde, ved at det ikke er okay.

Et andet råd jeg gerne vil give dig, er aldrig at acceptere nogle på snapchat eller på andre sociale medier med mindre du er 100% sikker på hvem det er.

Hermed mener jeg altså at du kun accepterer anmodninger fra personer, som er foran af dig og spørger om det er okay, at de følger dig. På den måde er du altid sikker på, at du kender dem, du taler med, og at der ikke er nogle fremmede, som kan bede dig om billeder.

Jeg vil gerne her til sidst i brevet give dig et link til BørneTelefonens hjemmeside. Hvis du følger dette link vil du komme ind på vores temaside om sociale medier. Her kan du finde gode råd til, hvordan man kan bevæge sig sikkert rundt på sociale medier. Du kan også se breve fra andre børn med lignende problemer, og så har vi, en helt del der handler om billededeling. Linket til siden kan du finde her.

Jeg håber du kan bruge disse råd, til at kunne færdes mere sikkert på sociale medier og forhåbentlig også på den måde få lidt af din tillid tilbage. Dit brev viser at du allerede er godt på vej – du har nemlig allerede vist tillid til os ved at skrive herind til os.

De bedste hilsner

BørneTelefonen

 

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket? Ved du ikke, hvordan du flirter eller scorer dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det?

Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste er sammen med sine venner.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved bl.a. at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer eller få råd om kærestesorger og forelskelse.

Ramt af kæreste sorger? Få gode råd!

Det kan gøre så forbandet ondt at have kærestesorger! Her kan du få gode råd til, hvordan du bedst kommer igennem dine kærestesorger.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat