Brev

Trekantsdramaet

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære forvirrede pige.

Mange tak for dit brev til BørneTelefonen. Du har været god til at beskrive, hvad der er sket og hvordan, så det bliver let at forstå, hvorfor du er forvirret.

Du beskriver, at du altid har været lidt “fremme i skoene” ift. din klasse, men at du ikke ser det som et problem, da du har venner uden for skolen. Siden du nævner det i dit brev, tænker jeg om du måske alligevel savner, at have noget mere, sammen med dem fra din klasse?

Du beskriver, at du lige nu står i en situation, hvor den pige, du omtaler, prøver at blive din veninde. Det er du forvirret over og usikker på.

Jeg kan godt forstå du bliver usikker, for hvad er hendes hensigt mon? Det er i hvert fald en god idé, at du lige mærker efter hos dig selv, og overvejer om du ser et potentielt venskab med hende.

Hvis du egentlig mærker, at du ikke har lyst til at venskab med hende, så vil det være helt fint, at sige fra nu. Du kan vælge at være tydelig, og sige til hende, at du ikke ønsker at være venner, som tingene er lige nu. Men du behøver ikke direkte afvise hende, hvis du synes det er for meget. I stedet kan du måske svare lidt neutralt på hendes henvendelser, og dermed signalere, at interessen ikke går begge veje.

Hvis du derimod tænker, at det kunne blive godt, at få et venskab med hende, så skal du gribe det anderledes an. Din usikkerhed i forhold til hendes henvendelser, kan være en god idé at italesætte. Du kan fx skrive “jeg er egentlig i tvivl, om du har lyst til, vi skal være venner, eller om du kun er interesseret i mig, pga. vores fælles ven”, eller noget i den stil. På den måde kan I tale åbent sammen, om den usikkerhed, du mærker.

Det er en god ting, at øve sig på, at være så ærlig som muligt, selvom det til tider er meget svært. Det er helt almindeligt, at være meget opmærksom på, hvordan ens ord og meninger tages imod af andre. Derfor er det som regel bedst, hvis du spørger åbent, til andres hensigter, i stedet for at gætte på, hvad de mon mener.

Jeg håber du har kunne bruge svaret. Ellers er du velkommen til at skrive til os igen, ligesom du også altid er velkommen til at ringe til BørneTelefonen på 116111. så vi kan tale sammen.

Mange Hilsner fra

BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket (måske for første gang)? Ved du ikke, hvordan du flirter eller score dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven og ved du ikke, hvordan du får det sagt uden at ødelægge venskabet? Er du i tvivl, om du er rigtig forelsket eller om dit crush er vild med dig? Og hvad betyder det, når din flirt sender hjerte emojis eller når han ikke svare på snap?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger og tænker over, hvorfor det gør så ondt? Hvor lang tid det varer og hvordan du kommer videre? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det, på en sød måde?

Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste hellere vil ses med andre end dig. Og hvordan taler man så, om sine følelser?

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer, læse andre børns breve, få råd om kærestesorger og forelskelse, eller ved at stemme og give din mening om fx aldersforskel mellem kærester.

Kærlighed Andre der hjælper

Privatsnak

Stil spørgsmål om om kroppen, pubertet, følelser, forelskelse, kærester, sex og prævention.

Læs mere

Sexlinien

Rådgivning til unge ml 15-25 år om seksuelle spørgsmål og problemer, prævention, sexsygdomme, graviditet, nødprævention, abort m.m.

Læs mere

Voldsom Kærlighed

Voldsom Kærlighed er for dig mellem 16-24 år, som har brug for hjælp til at bearbejde dine oplevelser og leve et ungdomsliv uden kærestevold. Er det ikke dig, men én du kender, der er udsat for kærestevold, så kan du også få hjælp til at hjælpe den, du kender. Mange unge synes, at det kan være […]
Læs mere
Chat
Chat