Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Tør ikke spørge

Hej jeg hedder —-

jeg er 12 år gammel og jeg kan godt lide en pige hved navn —-

jeg har tit tænkt på at spørge hende om vi skal være kærester men jeg er bange for at hun siger nej og det vil ødelægge vores venskab bliver ødelagt

havd skal jeg gøre?

Dreng, 12 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 12 år
 
Tak for dit brev herind, hvor du beskriver dine tanker i forhold til, om du skal spørge din veninde om I skal være kærester.
 
Det er nogle fine overvejelser du har, og jeg kan godt forstå, hvis du ikke er interesseret i at miste jeres venskab. Kan det være en ide for dig, at føle dig lidt frem, for at finde ud af om hun er interesseret..?
Jeg ved ikke, om I plejer at mødes med en masse kammerater sammen, eller om det mest er ganske få ad gangen. Vil det være en ide for dig, kun at invitere hende en dag..? Måske kan I se film sammen, eller andet I plejer at lave sammen. Vil det mon give dig en fornemmelse af, om hun er interesseret i dig som mere end ven...?
 
Hvordan mon det vil udvikle sig, hvis du og hende tager i biografen sammen..? Hvis du eksempelvis prøver at holde hende i hånden? Hvis hun gerne vil, er det måske et godt tegn. Hvis ikke er hun muligvis mere til venskab, uden der er sket noget ved det, hvad tænker du om noget i den retning..?
 
Jeg håber ikke det giver dig flere spekulationer, men hvad nu hvis I bliver kærester også senere slår op, hvordan mon det vil påvirke Jeres venskab. Det er måske noget I kan tale om, hvis I bliver kærester. Så I stadig kan være venner fremover.

Måske har du brug for et par tips til, hvordan man kan finde ud af om hun er interesseret? Det kan fx være at holde øjenkontakten med hende - i 3-5 sekunder (du kan måske tælle inde i dig selv) og sende et lille smil til hende samtidig. Du kan læse mere om kærlighed og forelskelse, og også få flere scoretips her: http://www.bornetelefonen.dk/Temaer/Forelskelse.aspx
Har du brug for at tale dine overvejelser igennem, er du velkommen til at ringe til BørneTelefonen på 116 111.
 
Mange kærlige hilsner
BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket? Ved du ikke, hvordan du flirter eller scorer dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det?

Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste er sammen med sine venner.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved bl.a. at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer eller få råd om kærestesorger og forelskelse.

Ramt af kæreste sorger? Få gode råd!

Det kan gøre så forbandet ondt at have kærestesorger! Her kan du få gode råd til, hvordan du bedst kommer igennem dine kærestesorger.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat