Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Ståpik når hun krammer mig

Hej.

Jeg er en dreng på 14.

Der er en pige jeg godt kan lide som også godt kan lide mig.

Hun kommer ret ofte over i frikvarterne og vil kramme mig ret længe og det giver mig ståpik uden at jeg er tændt…

Hvordan kan jeg holde op med at få stiv diller af det?

For jeg tror hun kan mærke noget “hårdt”…

Dreng, 14 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære 14-årige dreng,

Jeg kan godt forstå, hvis det er frustrerende at få ståpik, uden at du kan styre det. Jeg ved, at der er helt vildt mange drenge, der kender til det. Det er den øgede mængde af hormoner, som kommer i puberteten, der gør at rejsninger kommer spontant og uden, at man rigtigt kan gøre noget ved det.

Det er svært at styre kroppen, på den måde. Så der er nok desværre ikke så frygtelig meget, du kan gøre ved det. Til gengæld, betyder det også, at det mest er et problem i teenageårene. Og at det altså med tiden, forekommer mindre og mindre.

Når rejsningerne kommer, kan det indimellem hjælpe, at man prøver at fokusere på noget andet. Det ved jeg kan være svært, men du kan måske alligevel prøve at se, om det virker.

Måske hjælper det, at tænke på, at det jo er helt naturligt, og mange piger ved også godt, at det kan ske for drenge, når de er i puberteten.

Du kan også læse mere om ufrivillig rejsning her: Sexlinien

Jeg håber, at mit svar kunne hjælpe lidt. Ellers er du velkommen til at ringe til BørneTelefonen på 116 111 eller til Sexlinien på 7020 2266.

Kærlig hilsen,

BørneTelefonen

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat