Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Sove sammen

Hej.

Har en kæreste som bor på Sjælland (han er 14). Jeg bor på Jylland, så vi har ikke rigtigt mulighed for at se hinanden så tit. Vi har været kærester i snart 5 måneder. Jeg har dog ikke mødt ham endnu, men facetimet og skrevet en del med ham.

Mit problem er det at vi meget gerne vil mødes her i vinterferien. Men. Min mor mener at jeg er for ung til at sove sammen med ham. Og at hun heller ikke har mødt ham før, gør så også at hun heller ikke er så vild med han skal sove her. Det med at hun ikke har mødt ham er fuldt ud forståeligt. Men det jeg så bliver frustreret over, er at jeg ikke har mulighed for at ses med ham. For det vil jo være totalt dumt at tage et tog til Sjælland, for at tage hjem igen samme dag, og omvendt. Jeg har snakket med min mormor om det, hun sagde at det vil være hyggeligt, og at han bare kunne sove på en madras på gulvet, hvilket jeg også har det helt fint med, vil bare gerne mødes med ham.

Jeg har prøvet at snakke med min mor om det, og hun bliver bare aggressiv/sur hver gang jeg vil snakke om det. Og så siger hun bare at det ikke er til diskution. Det irritere mig en del. Dette går mig meget på. Føler også at min mor ikke har tillid til mig. Har også sagt til hende at bare fordi han sover her, betyder det jo ikke at vi skal lave noget seksuelt. Hvilket jeg heller ikk har lyst til.

Har også spurgt min mor om jeg så ikke bare kunne sove hos ham, men det vil hun heller ikke gå med til. Jeg har sovet sammen med drenge før (nogen som jeg ikke har været kærester med). Størstedelen af mine veninder må gerne sove med deres kærester. Det er pænt nederen.. for føler jeg er den eneste som ikke må.

Har også gået og tænkt over, hvordan skal min mor egentligt lære ham at kende, hvis jeg ikk engang må se ham? Og er min mor overbeskyttende? Eller er det bare mig der er for fremme i skoene af en 14’årig at være?

Mvh en mega forvirret 14 årig pige

Pige, 14 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære 14 årige pige,

Det lyder som om, at du er rigtig glad for din kæreste. Jeg kan godt forstå, at det er irriterende, at det er så besværligt at ses med ham.

Det virker som en god idé at mødes en dag i vinterferien, hvor i begge har fri fra skole. Har du mon spurgt ham, om det er muligt, at hans forældre kan tage med til Jylland? Måske de også har fri i vinterferien. Hvad tror du, at din mor ville sige til det?

Det kan være, at din mor ville have det bedre med, at hans forældre også var der. Eller måske omvendt? Måske hun vil med en tur til Sjælland? Så kan hun møde din kæreste og hans forældre. Det kan være, at det ville hjælpe til, at hun fik det bedre med at lade dig sove sammen med ham en anden gang.

Jeg kan godt forstå, at du stiller spørgsmålstegn ved, hvordan din mor skal lære ham at kende. Det er svært, når i bor så langt fra hinanden. Måske du kunne spørge hende, om hun kunne have lyst til at FaceTime med ham en dag? Så kunne din mor lære ham lidt at kende, inden han måske kommer på weekend.

Det må også være svært, at din mor bliver sur, når du prøver at snakke med hende om det. Men det er godt, at du prøver! Og det virkelig godt, at du også prøver at snakke med andre voksne om det.

Måske du kunne spørge din mormor, om hun ville hjælpe dig med at snakke med din mor om det? Nogle gange kan det hjælpe, at der er flere til stede. Så kan det være, at din mor ikke bliver vred på dig, når I snakker om det. Du kunne forklare din mormor, hvordan du har det og spørge hende, om hun vil hjælpe dig med at fortælle det til din mor. Det lyder ellers som en fin idé, som din mormor har. Måske du kunne spørge din mor, om han måske må sove i stuen på en madras i stedet for på værelset?

Du skriver, at du har prøvet at sove sammen med drenge før. Har du mon spurgt din mor, hvorfor du ikke må sove med din kæreste? Er det, fordi din mor ikke har mødt ham endnu? Det lyder som om, din mor prøver at passe på dig, selvom jeg godt kan forstå, at det er frustrerende for dig. Har du mon fortalt hende, at det ikke føles som om, hun har tillid til dig? Det tænker jeg, vil være en god idé. Det kan være, at din mor slet ikke tænker på, hvor meget det faktisk betyder for dig. Og hvor vigtigt det er for dig, at hun har tillid til dig.

Det er meget svært at svare på, om din mor er overbeskyttende, eller om du er fremme i skoene i forhold til andre 14-årige. Det er meget forskelligt, hvilke aftaler børn på 14 og deres forældre har. Men jeg kan godt forstå, at du gerne vil se din kæreste.

Jeg håber, at du har fået nogle idéer til, hvad du kan snakke med din mor om – og hvordan. Jeg håber meget, at det hjalp dig. Ellers er du altid velkommen til at skrive ind igen eller ringe på tlf: 116111

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket? Ved du ikke, hvordan du flirter eller scorer dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det?

Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste er sammen med sine venner.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved bl.a. at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer eller få råd om kærestesorger og forelskelse.

Ramt af kæreste sorger? Få gode råd!

Det kan gøre så forbandet ondt at have kærestesorger! Her kan du få gode råd til, hvordan du bedst kommer igennem dine kærestesorger.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat