Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Småforelsket i veninde fra min klasse – hvad skal jeg gøre?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 18 år

Tak for et dejlig langt brev med en masse gode beskrivelser af situationer og følelser.

Det, jeg først og fremmest kommer til at tænke på, er, at man jo altså altid har et standpunkt, til man tager et nyt.
Man bliver hele tiden klogere og udvider hele tiden sin horisont; både hvad angår den ydre verden og den indre verden af følelser og holdninger og principper. Derved ændrer man sig også. Man tilpasser sig de nye erfaringer, man får. Det er en naturlig menneskelig udvikling.

At turde være sig selv, som du tydeligvis er rigtig god til, inkluderer også, at man gerne må turde at give sig selv lov til at være forelsket.
Det er nemlig meget nemt at sige, at man har principper omkring parforhold og kærlighed i det hele taget, når man ikke er forelsket. Men i det øjeblik, man bliver forelsket, så er det altså rigtig svært at holde fast i sine principper. Og hvorfor skulle man også det?

Kærlighed er en del af livet; en del af det at leve – både som ung og som voksen. Og det er sjældent, at man kan gøre noget ved det, når man bliver forelsket. Den følelse er man sjældent selv herre over.
Jeg synes ikke, at du skal du tænke på dit image eller på at tabe ansigt. Snarere skal du måske tænke på at stå ved, hvad du føler, for dine følelser er jo dig.

Når det så er sagt, er det selvfølgelig rigtig svært at vide, hvad din veninde føler, men jeg tror helt sikkert, at hun er rigtig glad for dig som ven og menneske. Om hun føler mere, ved hun kun selv.

Du har vist hende, at du er der for hende, at du interesserer dig for hende, at du støtter hende, at du motiverer hende til at komme i skole, at du gerne vil opmuntre hende, at du gerne vil bruge tid sammen med hende.

Jeg kan godt forstå, at hun sender dig hjerter. Du er da en fantastisk fyr med både dybde, modenhed og selvindsigt.

Lige nu er hun selvfølgelig følsom, fordi hendes tidligere forhold er gået i stykker. Derfor har hun ekstra meget brug for en ven; én der er der for hende. Og den plads udfylder du på bedste vis.

Nogle gange kan man i en sårbar tid godt komme til at forveksle sit behov for nærhed og trøst med forelskelse. Derfor er det ikke til at vide om, hun er forelsket i dig eller “bare” holder rigtig meget af dig som ven.  Også selvom det godt kunne lyde som om, at hun virkelig har øje for dig, nu hvor du fortæller, at hun søger dig hele tiden.

Begge dele kan godt være tilfældet.

Det er sjældent godt, at gå ind i et forhold, hvor man selv eller den anden lige er blevet såret efter et brud. Det er altid en god idé at give det lidt tid, inden man kaster sig ud i et nyt forhold. Man skal ligesom have renset det gamle væk, før man er klar til at gå ind i noget nyt med et åbent hjerte. Forstår du?

Men det kan også være, at hun måske har fået større og større følelser for dig henimod slutningen af sit tidligere forhold, og så er der jo ingen grund til ikke at give slip og blive kærester, hvis det er den vej I vil.

Du skal nok være opmærksom på, at du ikke skal erstatte hendes tidligere kæreste. Du skal være den, hun virkelig har lyst til at være sammen med, fordi du er dig, og fordi I passer sammen. Kan du følge mig?
Med andre ord, så skal du være opmærksom på, at det skal føles rigtigt, hvis jeres forhold udvikler sig til at blive romantisk.

Uanset hvad, så tænker jeg, at der ikke er meget andet at gøre end at give det tid og se, hvad der sker. Hvis I begge har følelser for hinanden, så vil I stille og roligt nok arbejde jer mere og mere i den retning, medmindre én af jer ligefrem nægter at følge sit hjerte.

Du skal i øvrigt ikke bekymre dig om, hvorvidt du er hendes type, for selvom du føler, at du er anderledes end hendes ekskæreste, så betyder det ikke, at du ikke er hendes type. Måske var han i virkelighede ikke hendes type.
Der er mange, der slet ikke har en type. Det er meget vigtigere at føle sig frem, til man mærker, om man er på samme frekvens. Og det lyder det som om, at I er.

Kærlighed er ikke mindre naturlig eller mindre ægte, når man er ung. Derved skal du ikke føle, at forhold i jeres alder er falske. Det er de jo kun, hvis man ikke er rigtigt forelskede og kun er sammen, fordi det giver status at have en bestemt kæreste, hvis du forstår. Men sådan er du jo ikke, så derfor vil du aldrig komme til at være i et falsk forhold.

Jeg synes, at du skal følge dit hjerte og stille og roligt gå efter det, du føler er rigtigt. Jeg er sikker på, at du nok skal kunne mærke, når det giver mening at “rykke på det”, hvis det er dét, du beslutter dig for – og hvis det føles rigtigt for dig.
Jeg ønsker dig al held og lykke med kærligheden!

Kærlig Hilsen
BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket? Ved du ikke, hvordan du flirter eller scorer dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det?

Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste er sammen med sine venner.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved bl.a. at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer eller få råd om kærestesorger og forelskelse.

Ramt af kæreste sorger? Få gode råd!

Det kan gøre så forbandet ondt at have kærestesorger! Her kan du få gode råd til, hvordan du bedst kommer igennem dine kærestesorger.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat