Brev

Skyldfølelse

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 13 år,

Jeg forstår godt, at du føler det er forkert at tænke på andre piger, når du har en kæreste. Det er dog helt normalt og noget næsten alle oplever på et tidspunkt mens de er i forhold. Så længe du ikke reagerer på det, skal du ikke have dårlig samvittighed eller føle at du er din kæreste utro.

Måske kan du mærke forskel på de følelser du har for din kæreste, og hende den anden pige? De følelser du har for din kæreste er måske lidt dybere og mere kærlige. Og dem for pigen er måske mere varmen og det, at man også kan føle sig forlegen, når hun siger, at hun godt kan lide dig. Mon du kan mærke forskel på følelserne mellem din kæreste og pigen?

Det er vigtigt, at du mærker efter, hvad der føles rigtigt for dig. Føles det på et tidspunkt rigtigt at gå fra din kæreste til fordel for den anden pige, er det godt, at du er ærlig over for din kæreste og fortæller hende det som det er.

Det kan godt være hårdt. Men jeg tænker, at det ville være godt for jer, hvis det sker mellem jer.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket (måske for første gang)? Ved du ikke, hvordan du flirter eller score dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven og ved du ikke, hvordan du får det sagt uden at ødelægge venskabet? Er du i tvivl, om du er rigtig forelsket eller om dit crush er vild med dig? Og hvad betyder det, når din flirt sender hjerte emojis eller når han ikke svare på snap?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger og tænker over, hvorfor det gør så ondt? Hvor lang tid det varer og hvordan du kommer videre? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det, på en sød måde?

Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste hellere vil ses med andre end dig. Og hvordan taler man så, om sine følelser?

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer, læse andre børns breve, få råd om kærestesorger og forelskelse, eller ved at stemme og give din mening om fx aldersforskel mellem kærester.

Kærlighed Andre der hjælper

Privatsnak

Stil spørgsmål om om kroppen, pubertet, følelser, forelskelse, kærester, sex og prævention.

Læs mere

Sexlinien

Rådgivning til unge ml 15-25 år om seksuelle spørgsmål og problemer, prævention, sexsygdomme, graviditet, nødprævention, abort m.m.

Læs mere

Voldsom Kærlighed

Voldsom Kærlighed er for dig mellem 16-24 år, som har brug for hjælp til at bearbejde dine oplevelser og leve et ungdomsliv uden kærestevold. Er det ikke dig, men én du kender, der er udsat for kærestevold, så kan du også få hjælp til at hjælpe den, du kender. Mange unge synes, at det kan være […]
Læs mere
Chat
Chat