Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Skrald Kærlighed + Selvskade?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 16 år 

Først og fremmest vil jeg sige, at det er helt normalt, at unge på din alder kan have svært ved at forklare, hvad man lige føler og hvorfor. Der sker så meget nyt og spændende, og man prøver at finde ud af, hvem man er og ikke er. Det kan derfor være svært at sætte ord på det hele. Men du gør det faktisk ret godt! 

Selvom der derfor står i dit fødselsdagskort, at det er det bedste år i dit liv, så er det altså helt normalt, at det også til tider er ret svært at være 16 år. Sådan tror jeg, at alle på din alder oplever det i perioder.

Jeg tænker, at grunden til, at du ikke har været forelsket i lang tid, er fordi, du ikke har mødt en, der har kunne få de følelser frem i dig. Man kan ikke selv styre hvornår og hvem, man bliver forelsket i - det sker bare lige pludselig. Det, man selv kan gøre, er dog at sørge for at snakke og flirte med piger. Hvis der derfor er en pige, som du synes er lidt spændende, så kunne du begynde at snakke med hende. Måske viser hun sig at være rigtig spændende, når du først lærer hende at kende...? 

Du skriver selv, at du var ret vild med hende pigen, som du mødte på Skype. Har du overvejet at kontakte hende igen og ærligt fortælle at du savner hende? Måske er hun ikke sammen med fyren længere? Det kan også være, at du kan mærke, at I er færdige med hinanden? Uanset hvad, så har oplevelsen med pigen dog vist dig, at du godt kan blive forelsket. Det skal derfor nok komme igen.  

I forhold til din tvivl om at du kun er tiltrukket af svømmere, tænker jeg, at det da er meget forståeligt, at du føler dig tiltrukket af piger, der svømmer. Det er jo nok fordi, I deler en fælles interesse, hvilket kan gøre det nemmere at falde i snak. Hvis du f.eks. var rigtig glad for at læse bøger, kunne det være at pigen, der altid sidder og læser ville vække din interesse.

Derudover kan du måske også blive lidt tiltrukket af, at pigerne til svømning ikke har så meget tøj på?  Så nej, jeg tror ikke nødvendigvis, du KUN er tiltrukket af svømmere. Men at det er naturligt, at du falder for piger, der svømmer, fordi du bruger meget af din fritid på svømning og derfor møder piger der.

Du har nu skåret i dig selv. Du ved godt, at det ikke er sundt at skære i sig selv – og jeg vil også råde dig til at lade være. Det kan nemlig blive en rigtig farlig vane, man kan få svært ved at stoppe, selvom man vil. Læs om selvskade her: http://www.lmsos.dk/kan-vi-hjaelpe-dig/jeg-skader-mig-selv/

Du skriver, at du har skåret i dig selv, fordi du er så forvirret. Den forvirring kan du måske få lidt på afstand, hvis du får talt med nogen? Kunne du dele dine tanker med en god ven? Eller måske har du en voksen i din familie, som du taler rigtig godt med? Selvom det måske er lidt svært først at få åbnet op, så kan det hjælpe utrolig meget, at der er nogle, der lytter til ens tanker og bekymringer.

Det kunne også være, at din forvirring kunne blive mindre, hvis du skrev dine tanker ned? Måske kan du allerede mærke, at det har hjulpet dig at skrive herind? Du kunne derfor overveje at begynde at skrive dagbog – du skriver nemlig ret godt. 

Vi har også en side på BørneTelefonen, der hedder Børn-hjælper-Børn https://bornetelefonen.dk/forum. Den kunne du også skrive til. Så kunne du måske få et par gode råd, fra andre unge på din alder. 

Håber, at dette svar kunne bruges, og at du snart finder en sød pige, som er din forelskelse værd. 

De bedste hilsner fra
BørneTelefonen

 

Få flere gode råd om Selvskade og cutting

Cutter du selv? Eller har du en ven, som har selvskadende adfærd? Hvis man påfører sig selv fysisk smerte, er det et tegn på, at man har det dårligt indeni. Derfor er det vigtigt at få hjælp.

Hvis du har cuttet, kan det være du har fået ar og tænker: Går mine ar væk? Hvad skal jeg sige, når folk spørg indtil mine ar? Det kan også være du gerne vil stoppe med at skade dig selv, men ikke ved hvordan. Måske du tænker: Hvordan skal jeg fortælle til mine forældre at jeg cutter? Hvordan får jeg hjælp?

Her på siden kan du finde alternativer til selvskade. Du kan også lave en handleplan, der hjælper dig, når du har det svært, du kan læse om forskellig svære følelser og hvad der kan hjælpe eller du kan læse andre børns breve.

Selvskade Andre der hjælper

Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade

Rådgivning og andre tilbud vedrørende spiseforstyrrelse og selvskade
Læs mere

Psykiatrifonden

Rådgivning og støttetilbud om psykisk sygdom og diagnoser
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat