Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Skal jeg bare gøre det, selvom jeg ikke har lyst??

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14

Hvor er det godt, at du spørger om råd til det her med at gå i seng med en dreng og mærke sine egne grænser. Jeg vil meget gerne prøve at svare på dine spørgsmål og hjælpe dig.

Du spørger meget konkret, om du skal gå i seng med ham drengen, selvom du ikke har lyst. Mit svar til det vil være, nej du skal ikke gøre noget, du ikke har lyst til. Det lyder til, at du på en måde godt ved, hvad du vil og ikke vil, men jeg kan også høre en tvivl omkring de her ting. 

Det er meget naturligt at være i tvivl - også om om man har lyst til mere end at kysse og nusse. Men jeg synes, du skal lytte til det, du selv skiriver - at du ikke er klar endnu. Det er så flot, at du kan mærke, at det er sådan, du har det, og det er vigtigt at passe på sig selv og nogle gange minde sig selv om, at man har nogle bestemte grænser. Det sker engang imellem, for både unge og voksne, at vi bliver revet med af en stemning eller at vi får lyst til at gøre noget nyt og måske overskride en grænse. For eksempel kan man til en fest, især hvis der er alkohol, komme til at overskride sin egen grænse.

Det kan være svært at håndtere, at man har overskredet sin egen grænse, og det kan være ensomt at tænke på bagefter. Hvorfor gjorde man sådan, eller hvorfor synes man, at noget var en god idé. Derfor er det så fint, som du gør - at du er afklaret med, at du ikke er klar til sex ligenu, og at du husker på det og venter til den dag, du føler dig klar. 

Du skriver lidt om, at det virker til, at drengen gerne vil i seng med dig. Det er meget naturligt, at man bliver glad og smigret over, at der er en, der gerne vil så tæt på en. Du skriver ikke, at I er kærester, og der er nogle ting med, at han har været sammen med en, selvom du og ham var ved at have noget kørende. De her ting får mig til at tænke på, at du skal vide, at du ikke skylder drengen noget som helst. Det kan godt være, at han gerne vil i seng med dig snart, men det betyder ikke, at han så kan få det sådan. Man skal være to mennesker, som begge har ligemeget lyst til at gøre det sammen. Jeg tænker også på, at det lyder til, at du måske gerne vil være kæreste med ham, og han er måske lidt mere flagrende. Det er vigtigt, at du passer på dig selv og dine følelser - man kan blive ked af det over at lukke nogen ind i noget intimt, og så kan det være, at den person ikke vil noget nært og kærligt alligevel. 

Du skriver også, at du gerne vil prøve at have sex for at virke cool overfor de andre venner. Igen tænker jeg, at du er en klog og moden pige, og du egentlig godt ved, at det er en dårlig idé at gå i seng med en for at virke cool. Jeg synes, det er helt vildt cool, hvis piger og drenge er ærlige og åbne omkring, hvad de har lyst til, og hvor deres grænser går. Man kan være cool på mange måder, og du kan være med til at påvirke, hvad der er cool og sejt i jeres gruppe ved at være ærlig og have selvtillid omkring dine grænser og valg.

Det du skriver omkring alder forstår jeg som, at du tænker, at så længe han ikke er ældre end dig, så må I gerne gå i seng sammen uden, at det er ulovligt. Ja, loven siger, at en over 15 ikke må gå i seng med en under 15. Jeg tænker på, at du skal se det sådan, at den her lov er lavet til at passe på børn og unge under 15 år. Som jeg har skrevet til dig, så er det slet ikke rart at overskride sin egen grænse. Det vil være synd, hvis I tænker, at I skynder jer at gå i seng med hinanden kun på grund af en lov. Det er en stor ting at have sex, og man lægger en stor tillid over til den anden person. Det skal være noget særligt og ikke en ting, der skal overståes.

Jeg håber, du bliver ved med at mærke efter, hvor dine grænser går - det lyder til, at du er helt vildt sej til det. Jeg håber også, at jeres vennekreds får en bedre måde at se på det her med sex på - det er et hårdt pres, hvis det anses som cool, at man skynder sig at prøve at have sex. Det kan I sammen tale om og lave om på.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket? Ved du ikke, hvordan du flirter eller scorer dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det?

Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste er sammen med sine venner.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved bl.a. at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer eller få råd om kærestesorger og forelskelse.

Ramt af kæreste sorger? Få gode råd!

Det kan gøre så forbandet ondt at have kærestesorger! Her kan du få gode råd til, hvordan du bedst kommer igennem dine kærestesorger.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat