Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Singleproblemer

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 17 år

Tak for dit brev til BørneBrevkassen. Hvor er jeg glad for, at du har fundet dig godt til rette hos din venindes far. Det at have en god og tryg base betyder meget, noget du sikkert allerede godt er klar over. Alligevel kan de oplevelser du har med i bagagen stadig godt fylde hos dig, måske også selv om du ikke selv er bevist om det.

Jeg ved ikke, hvad det er for ting ved din mor og din stedfar, der gjorde at du kom i pleje hos din venindes far, men måske har det været en svær tid for dig…? Når jeg skriver det, er det fordi du måske stadig kan opleve en større usikkerhed end andre på din alder kan gøre.

Det lyder til, der er sket rigtigt meget i dit liv det sidste halve år, din skole fungerer og du har en god klasse, som du er glad for at gå i. Alligevel beskriver du i dit brev ”at drengene hader dig”... Er det mon noget, de har sagt til dig…? Eller er det mere bare en fornemmelse, du har? Kan du, selv om det hele lige nu er dejligt positivt, alligevel være usikker på, hvordan du skal gribe alt det med drenge an? Jeg ved fra nogle piger, der ligesom dig ikke havde haft kærester endnu, men meget gerne ville det, at de næsten prøvede for meget.

Måske er der i din klasse nogle drenge, du synes om? Nogle gange kan det være en udfordring at være kærester med nogen, der er i samme klasse som en selv, fordi man så er sammen hele tiden. Kan drengene i din klasse måske være usikre på, hvor de står i forhold til venskab eller kærester? Hvis der er en, du synes bedre om end de andre, er det så en ide at gå stille frem…?

Måske bliver du forelsket og er samtidigt utålmodig efter at have en kæreste. Kan det være en begyndelse bare at tale almindelig venskabeligt sammen?
Det kan være, I kan lave lektier sammen, tage en bytur sammen måske i en større flok, bowle eller måske er der andre muligheder lige der, hvor du bor.

Når du fortæller, at du stadig er jomfru, er det med sex og en kommende kæreste måske noget, der fylder en del i dine tanker. For nogen unge er det sådan, at det betyder meget for dem, om de er jomfru eller ej.

Hvis du på den måde går og tænker over det, ved jeg at en del unge har haft god erfaring med at besøge den hjemmeside, der hedder www.sexlinien.dk. Siden rådgiver børn og unge om emner indenfor eksempelvis kærester, sex og følelser. Der gives også gode råd til nogle af de frustrationer, der måske er med i de tanker. Er den side et besøg værd for dig…?

Du er også meget velkommen til at ringe eller SMS'e til BørneTelefonen på 116 111, hvis du gerne vil tale med en rådgiver. Det kan også være en mulighed for dig at gå på ungechatten, hvis du hellere vil chatte med en rådgiver.

Mange kærlige hilsner

BørneBrevkassen

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket? Ved du ikke, hvordan du flirter eller scorer dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det?

Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste er sammen med sine venner.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved bl.a. at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer eller få råd om kærestesorger og forelskelse.

Ramt af kæreste sorger? Få gode råd!

Det kan gøre så forbandet ondt at have kærestesorger! Her kan du få gode råd til, hvordan du bedst kommer igennem dine kærestesorger.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat