Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Sex med min kærste, men var det dumt?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 15 år

Mange tak for dit brev. Jeg kan godt forstå, at du føler, at din grænse er blevet overskredet; din kæreste har ikke lyttet til og respekteret din holdning om ikke at ville have sex.

Du skriver, at du ikke ville sige noget, fordi at din kæreste godt kunne lide det. Det er vigtigt, at være tro over for sine egne følelser og ikke kun gøre noget, fordi andre vil have det. Det kan skabe en ubalance i jeres forhold.  

Du spørger, om du kan tilgive ham, for at have overtrådt din grænse. Jeg tænker, at det måske slet ikke er sikkert, at din kæreste ved, hvilken betydning hans handling har gjort ved dig? Derfor tænker jeg, at det er vigtigt for jer og jeres forhold, at få snakket om det.

Det er meget naturligt, at den ene part i et forhold, har mere lyst til sex end den anden. Det kan godt være, at det virker lidt mærkeligt, at skulle snakke med sin partner om sin sexlyst.

Jeg tror dog, at det at være ærlig, kan være med til at bringe jer endnu tættere sammen og styrke jeres forhold, fordi I lærer hinanden endnu bedre at kende.

Der er flere måder hvorpå, du kan snakke med din kæreste;

Du kan vælge at forberede ham og fortælle, at der er noget, som du gerne vil snakke med ham om. Så ved han, at du har noget på sinde, som er vigtigt for dig, at få sagt.
Du kan også vælge at skrive et brev. Med et brev får du mulighed for at få fortalt alt det du gerne vil – uden at blive afbrudt.
Måske skal du og din kæreste gå jer en tur. Nogle gange er det godt, at komme ud og få lidt frisk luft, mens man får snakket.

Dette er blot nogle forslag til måder at få samtalen i gang på – måske har du selv en helt anden idé. Uanset hvad, så tænker jeg, at det er vigtigt for jeres forhold og respekten for hinanden, at I får snakket sammen.

Jeg ønsker dig en god snak med din kæreste og de bedste ønsker fremover.

De kærligste hilsner fra

BørneTelefonen

Er du blevet seksuelt krænket?

Seksuelle krænkelser er, hvis du bliver tvunget, presset eller lokket til noget seksuelt. Det kan også være en krænkelse, selvom man ikke sagde nej.

En seksuel krænkelse er fx hvis nogen rører ved dig på en seksuel måde, uden at du har givet dem lov. Hvis du bliver bedt om at røre ved dem. Hvis du skal kigge på noget seksuelt eller gøre noget seksuelt – fx tage tøjet af.

Det er heller ikke ok, hvis du bliver presset til at tale om seksuelle emner – fx svare på spørgsmål, om du onanerer.

Det er vigtigt at tale med nogen, hvis man har været udsat for en krænkelse. Her kan du læse mere om seksuelle krænkelser og få gode råd.

Seksuel krænkelse Andre der hjælper

Anmeld digital krænkelse

Anmeld ulovlig deling af billeder og video samt digital afpresning
Læs mere

Anmeld seksuelt overgrebsmateriale

Anmelde seksuelt overgrebsmateriale med børn
Læs mere

Anmeld voldtægt og seksuelle overgreb

Hjælp til at anmelde voldtægt og seksuelle overgreb
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat